?>

ANKA’da işlev görmeyen böbreğe cerrahi müdahale

Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde böbreğinin işlev göremez hale geldiği tespit edildi.

Sağlık - 3 yıl önce

Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde böbreğinin işlev göremez hale geldiği tespit edildi. Hasta için hayati tehlike oluşturan böbrek, gerçekleştirilen Laparoskopik Nefrektomi (Kapalı Böbrek Ameliyatı) ile alındı.

Gaziantep’te yaşayan 25 yaşındaki Emrah Bozkurt’un, karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği şikayetleri vardı. Tedavi olmak için birçok hastaneye gitmesine rağmen şikayetlerinden kurtulamayan Bozkurt, tavsiye üzerine Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Op. Dr. Hilmi Çelik tarafından muayene edilen Bozkurt’un yapılan tahlilleri ve ultrason tetkiki sonucunda bir böbreğinin işlevini yitirdiği ve bu böbreğin karın içinde bağırsakları sıkıştırıp, karaciğere baskı yaptığı saptandı. Bunun üzerine hastanın ameliyat edilmesine karar verildi.

Op. Dr. Hilmi Çelik tarafından gerçekleştirilen Laparoskopik Nefrektomi operasyonu ile Bozkurt’un işlev görmeyen böbreği başarılı şekilde alındı. Ameliyat sonrası ağrıları dinen ve kendisini daha iyi hissettiğini dile getiren Bozkurt, “Beni sağlığıma kavuşturan doktorum ve benimle çok iyi ilgilenen hastane yetkilileri ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.”dedi

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik ise, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hastamız bize karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı ve idrarda kanama şikayeti ile geldi. Hastamızın muayene bulguları neticesinde böbreğin birinin işlev göremez hale geldiği, bağırsak ve karaciğere baskı yaptığını tespit ettik. Hastamız için hayati tehlike oluşturan böbreği başarılı bir operasyonla aldık. Şu an sağlık durumu iyi. Laparoskopik Nefrektomi ameliyatının hastalarımız açısından büyük avantajı bulunmaktadır. Bu operasyonda büyük kesiler açmıyoruz. Yaklaşık 1 cm’lik kesiler açarak böbreği uygun aletlere çıkarabiliyoruz. Açık ameliyatlardan sonra oluşabilecek fıtıklaşma riski de ortadan kalkmış oluyor. Laparoskopik olarak gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatın daha az ağrı, kısa süreli hastanede kalma ve hızlı iyileşme ile ayağa kalkma gibi konforlu avantajları var. Hasta operasyondan 2 gün sonra evine gidebiliyor. Ülkemizde çoğunlukla üniversite hastanelerinde gerçekleştirilen Laparoskopik Nefrektomi ameliyatını ANKA Hastanesi’nde uygun ve başarılı şekilde yapabiliyoruz. "

Böbrek hastalığının belirtilerinin çoğu zaman fark edilmediğini ve bu nedenle tedavide geç kalındığını söyleyen Üroloji Uzman Op. Dr. Hilmi Çelik, belirtileri ne kadar erken fark eder ve önemserseniz, hastalığın ilerlemesini engeller ve doğru müdahale ile hastalıktan kurtulabilirsiniz uyarısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker listesi dolaşıma sokuldu!

2022-09-19 23:08 - Gündem

Atatürk’ün Vahdettin sözleri Meclis tutanaklarında!

2022-09-19 19:59 - Gündem

İran'da Hadis Najafi 6 kurşunla öldürüldü

2022-09-25 18:34 - Dünya

Sanatçı Ahmet Özhan, tarikat şeyhi oldu!

2022-09-25 16:31 - Gündem

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı!

2022-09-21 18:37 - Gündem

İşte Emre Olur'un ifadesi...

2022-09-21 17:15 - Gündem

Sedat Peker, 'Cenk Çelik'i koruyun' diye dilekçe vermiş!

2022-09-19 22:40 - Gündem

Atatürk'ün kurduğu fabrikalar Bakan Varank'ı rahatsız etti!

2022-09-23 21:42 - Siyaset

Sedat Peker'in avukatından Emre Olur açıklaması

2022-09-19 09:38 - Gündem

Bakü'ye atanan AKP'li bürokrattan skandal paylaşımlar!

2022-09-25 09:21 - Gündem

İlgili Haberler

Doç. Dr. Mehmet Solakhan, profesörlük unvanını aldı

00:00 - Sağlık

ASELSAN'ın yerli ve milli mobil dijital röntgen cihazı Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi törenle hizmete açıldı

00:00 - Sağlık

Acil servislere başvurularda artış yaşanıyor!

00:00 - Sağlık

İslahiye Devlet Hastanesi’nde bir ilk: Kapalı Yöntemle Sarkma Ameliyatı 

00:06 - Sağlık

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar'dan iktidara: Vakit dar, hata lüksü yok!

19:41 - Gündem

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni gözaltılar

19:37 - Asayiş

Sedat Peker'den 4 yıl sonra ilk ses kaydı: Hayvanlar benim sessiz kullarımdır...

17:16 - Gündem

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak'a gözaltı!

16:09 - Gündem

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

00:00 - Siyaset