?>

Amirallerin hakları da ellerinden alındı!..

Tartışma yaratan bildiride imzası bulunan 104 emekli amiralin lojman ve koruma haklarının iptal edildiği iddia edildi.

Gündem - 5 yıl önce

Tartışma yaratan bildiride imzası bulunan 104 emekli amiralin lojman ve koruma haklarının iptal edildiği iddia edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtı sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "sarık ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildiği belirtildi.

HaberTürk’ün güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 103 amiralin yayınladığı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

AMİRALLERE ULAŞAN BİR TEBLİGAT YOKBir grup avukatla birlikte amirallerin avukatlığını üstlenen Avukat Celal Ülgen, TRT’de de yayınlanan iddiayla ilgili,“İdari olarak lojmanları geri alabilirler. Bu hukuken mümkün ama bize ulaşan böyle bir bilgi yok.” dedi.

Ne olmuştu?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesi tartışmayı başlatmıştı. Şentop, söz konusu TV programında herhangi bir sözleşme ismi zikretmediği görüşünü dile getirirken “Ortalama zeka seviyesini düşünerek konuşuyoruz. Bunun altında olanlar için benim yapabileceğim bir şey yok” demişti.

Şentop’un açıklamaları tartışılmaya devam ederken 103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ifadeleriyle başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "sarık ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denilirken, Tuğamiral Sarı'nın görüntülerine ilişkin olarak da "Kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re'sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Bildiriye imza atan 10 emekli amiral sabah saatlerinde gözaltına alınırken; gözaltı akrarı verilen 4 amirale de 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

 !#**h28815**#! 

 !#**h28814**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

'Ben onun malı olmaktan memnunum'

2021-04-03 20:58 - Magazin

Kafe çalışanı geçinemediği için intihar etti!

2021-04-05 11:16 - Asayiş

16 yaşındaki genç kız intihar etti!..

2021-03-30 19:19 - Asayiş

Cübbeli Ahmet’in kızına ‘limitsiz’ düğün...

2021-04-04 00:24 - Gündem

EGEBİL Aslan Yeni Nesil Kampüsü tanıtılacak

2021-04-04 15:51 - Eğitim

Harp Okulları’ndan Atatürk çıkarıldı!

2021-03-30 10:00 - Gündem

Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nı geçti!..

2021-04-03 12:22 - Gündem

Enginyurt’tan dikkat çeken bildiri açıklaması

2021-04-04 22:20 - Gündem

Armağan: Montrö'nün fesih süreci başlayacaktır

2021-04-05 10:05 - Gündem

Aldıkları maaşlar dudak uçuklatıyor...

2021-03-29 18:42 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel, direnişteki Doruk Madencilik işçilerini ziyaret etti

14:27 - Gündem

Bakan Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 7 konuda soruşturma izni verildi!

13:35 - Gündem

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Dilek İmamoğlu: İnsanları yalnızlaştırarak bir düzen kuramazsınız!

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset

Baş: Bu tablo sadece ekonomik değil; sosyal bir çöküşün habercisi

08:22 - Siyaset