?>

Alzaymır hastalarına müzikli terapi...

Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde uygulanan müzikli terapi ile hastalar moral ve motivasyon depoluyor.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde uygulanan müzikli terapi ile hastalar moral ve motivasyon depoluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında desteklenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi'ndeki yaklaşık 100 hasta, davul, tef, darbuka çalıp şarkılar söyleyerek hoş vakit geçiriyor, hayata daha sıkı tutunmaları sağlanıyor.

MÜZİKLİ TERAPİ SAYESİNDE ULU ÇINARLARA MORAL VERİLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren merkez hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, şunları söyledi: “Buradaki hastaların yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Alzaymır hastalığının tam tedavisi mümkün değil. Amacımız bu hastalığın ilerlemesini azaltmak. Etkinlikler içerisinde en önemli unsurlardan biri müzik. Müziği çok iyi kullanmak gerekiyor. Müzik, herkesin bildiği gibi toplum arasında ruhun gıdası olarak nitelendiriliyor. Özellikle bireylerin grup halinde veya bireysel şekilde eşlik edebilecek türden müzikler seçilerek onların terapi olması sağlanıyor. Müzikle hastaların pozitif yönden etkilendiğini gördük. Dolayısıyla hastaların yaşam standartları yükselmiş oluyor. Merkezdeki ulu çınarlar, müzikli etkinliğe katılıp moral buluyor. Burada onların kaliteli zaman geçirmelerine katkıda bulunuluyor."

"ŞARKILARA EŞLİK EDİP STRES ATIYORUZ”

Alzaymır hastalığı nedeniyle merkezde tedavi gören İbrahim Halil Bazatlı, yaklaşık bir yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu rahatsızlandığını ve 11 gün yoğun bakımda kaldığını ayrıca eşinin de kanser tedavisi gördüğünü belirterek, “Rahatsızlığımın ardından Moral Evi'ne geldim. Burada gerçekten moral buluyorum. Haftada iki gün geliyorum. Merkezde fizik tedavi, beyin jimnastiği, spor, zeka akıl oyunları gibi etkinliklerin yanı sıra müzik enstrümanlarını çalışıyoruz. Şarkılara eşlik edip söylüyoruz. Stres atıp rahatlıyoruz. Müzik dinletisi çok güzel bir duygu ve mutlu oluyoruz. Sıkıntılardan bunalmışız ama müzikle rahatlayıp huzur buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

'Ben onun malı olmaktan memnunum'

2021-04-03 20:58 - Magazin

Üç yerden aldığı maaş 84 bin 702 TL...

2021-04-08 00:38 - Gündem

Kafe çalışanı geçinemediği için intihar etti!

2021-04-05 11:16 - Asayiş

Cübbeli Ahmet’in kızına ‘limitsiz’ düğün...

2021-04-04 00:24 - Gündem

Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nı geçti!..

2021-04-03 12:22 - Gündem

EGEBİL Aslan Yeni Nesil Kampüsü tanıtılacak

2021-04-04 15:51 - Eğitim

Cem Gürdeniz’in eşinden Bahçeli'ye tepki...

2021-04-06 13:08 - Gündem

Bir bildiri de Cemal Enginyurt'tan...

2021-04-05 19:53 - Gündem

Hilal Kaplan: Vallahi bunca yılın yandaşıyım

2021-04-07 11:08 - Gündem

Erdemoğlu ailesi gururlandırdı...

2021-04-07 19:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meriç: Bu şaşırtıcı durum derhal açıklanmalı

11:59 - Yerel

GASMEK, LGS tercihlerinde öğrencilere destek sağlıyor

00:47 - Yerel

Yeni evlenen çiftlere ücretsiz fotoğraf çekimi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Gaziantep'e Akıllı Meyve Sebze Hali

00:00 - Yerel

Konukoğlu ve Yıldırım Suriye'de ekonomik işbirliği görüşmelerine katıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP ilçe başkanı polislere rütbe taktı!

16:33 - Gündem

Erdoğan’ın konuştu, Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı!

15:38 - Gündem

Murat Ongun'dan tutuklanan şoförüne: İstedikleri ifadeyi ver, hakkımı helal ediyorum!

15:32 - Gündem

Meriç: Bu şaşırtıcı durum derhal açıklanmalı

11:59 - Yerel

CHP, Manavgat’ta dengeyi sağladı, meclis çoğunluğu AKP’ye geçmedi!

10:51 - Gündem