?>

ALO 153’te yapay zeka ile memnuniyet artışı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153’e entegre ettiği yapay zeka sistemi ve yeni yapı ile yanıt süresi hızlandı, personel tasarrufu ve çözüm oranında artış elde edildi.

Yerel - 8 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153’e entegre ettiği yapay zeka sistemi ve yeni yapı ile yanıt süresi hızlandı, personel tasarrufu ve çözüm oranında artış elde edildi.

ALO 153 Çağrı Merkezi’nde yapay zeka teknolojisi kullanılarak hizmet kalitesi yükseltildi. Uygulama, vatandaş memnuniyeti, başvuru kanalları, personel iş yükü, yanıt süresi ve çözüm oranlarında dikkate değer ilerleme sağladı.

TALEPLERE DÖNÜŞ YÜZDE 40 HIZLANDI

Canlı operatöre gelen başvuru oranı azaltılırken, başvuruların önemli bir kısmı yapay zeka asistanı tarafından üstlenildi. Bu kapsamda çağrı yükü dengelenerek operatörlerin iş yükünde yüzde 15 iyileşme elde edildi. Yeni sistemle birlikte vatandaş taleplerine dönüş süresi yüzde 40 hızlandı.

Çağrı kalite değerlendirme biriminde personeller ile yapılan incelemeler, yapay zeka desteğiyle tüm görüşmeler için uygulanmaya başlandı ve ALO 153 birimi ile birlikte toplamda yüzde 30 oranında personel tasarrufu sağlandı.

DUYGU ANALİZİ ÖZELLİĞİ İLE KRİZE HIZLI MÜDAHALE İMKANI!

Talep çözüm oranı yüzde 15 artarken, çağrıların yüzde 18’i doğrudan yapay zeka sanal asistan tarafından yönetildi. Kurumumuza gelen tüm taleplerin toplamda yüzde 15’i yapay zeka asistanlar üzerinden iletilmiştir. Sisteme entegre edilen duygu analizi özelliği ile vatandaşların duygu durumu anlık olarak tespit edilerek olası kriz ihtimallerine hızlı müdahale imkanı sağlandı.

Uygulama sonucunda vatandaş memnuniyetinde yüzde 25 artış kaydedildi. ALO 153 personelinin iş yükü azaldı, yanıt süreleri hızlandı, kaynak kullanımı daha etkin hale geldi ve taleplerin daha yüksek oranda olumlu kapanması mümkün oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Memur Sen'den Maliye Bakanlığı önünde eylem

2025-08-26 14:11 - Ekonomi

İnternet faturalarına yılda iki zam yapılacak

2025-08-27 12:14 - Ekonomi

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu!

2025-08-26 17:33 - Ekonomi

AKP'li Varank'tan 30 Ağustos'ta skandal Atatürk sansürü

2025-08-31 16:16 - Gündem

AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na anket şoku!

2025-08-28 11:54 - Siyaset

Dilek İmamoğlu'nun avukatı Nusret Yılmaz gözaltına alındı

2025-08-26 13:42 - Asayiş

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

2025-09-01 10:48 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

Vatandaş ‘Tuuu size’ diyerek yüzlerine tükürdü!

2025-08-28 11:32 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de Nisan ayı olağan meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Gaziantep’i ziyarete gelen öğrencilerle bir araya geldi

00:00 - Yerel

GTB'de “Ortak Komite ve Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı”

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem