?>

Alman hükümeti: 'Ekonomide toparlanma şu anda öngörülebilir değil'

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığının raporuna göre, ekonomideki durgunluk işgücü piyasası üzerinde de etkili de olacak.

Dünya - 2 yıl önce

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, ülke ekonomisine yönelik aylık raporunu yayımladı. Raporda, ekonominin üçüncü çeyrekte neredeyse durgunlaştığı, imalat ve inşaat sektörlerinin yanı sıra istihdamla ilgili hizmet sağlayıcılarında kayıplar kaydedildiği, kamu, otel ve perakende gibi tüketiciyle ilgili hizmet sektörlerinde artışlar olduğu aktarıldı.

'TOPARLANMAYA İŞARET ETMEMEKTE'

Tüketicilerin satın alma konusunda daha az isteksiz hale geldiğinin belirtildiği raporda, "Bununla birlikte, son dönemdeki duyarlılık göstergelerindeki (tüketici ve PMI) yeniden bozulma ve devam eden yüksek jeopolitik ve iç belirsizlik seviyesi henüz sürdürülebilir bir ekonomik toparlanmaya işaret etmemektedir" denildi.

Raporda, ABD'de başkanlık seçimlerinin sonuçlanması ve Almanya'da koalisyon hükümetinin dağılmasının ardından, artan siyasi belirsizlik nedeniyle iş planlamasının daha zor hale gelmesinin muhtemel olduğu ve bu durumun sanayide sürdürülebilir bir ekonomik dönüşü daha da geciktirmesi olasılığına vurgu yapıldı.

İŞ PLANLAMASI ABD SEÇİMLERİ SONRASI ZORLAŞTI

ABD'deki başkanlık seçimlerinin sonucunun ve Almanya'daki koalisyon hükümetinin sona ermesinin ardından, artan siyasi belirsizlik nedeniyle iş planlamasının daha zor hale geldiği kaydedilen raporda, "Bu durumun sanayide sürdürülebilir bir ekonomik dönüşü daha da geciktirmesi muhtemeldir" ifadelerine yer verildi.

Raporda, ekonomideki durgunluğun işgücü piyasası üzerinde de etkili olacağının altı çizilerek, "İşgücü talebindeki düşüş ve imalat sektöründeki işten çıkarma açıklamaları göz önüne alındığında, işgücü piyasasındaki zayıflığın önümüzdeki aylarda da devam etmesi beklenmektedir." denildi.

BÜYÜME TAHMİNİ SIFIRA İNDİ

Bu arada, Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW), Almanya için gelecek yıla ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyüme tahminini yüzde 0,5'ten 0'a indirdi. Ülke için bu yıla ilişkin GSYH büyüme tahmini ise yüzde eksi 0,1'den eksi 0,2'ye düşürüldü.

Alman ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,3 küçülmesinin ardından yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek teknik resesyona girmekten kurtulmuştu.

Alman ekonomisi, özellikle bölgedeki diğer ülkelere oranla daha büyük bir rol oynayan imalat sektöründeki kalıcı zayıflık nedeniyle kırılganlığını koruyor. Ekonomi, artan faiz oranları, konjonktürel riskler ve yapısal değişiklikler gibi nedenlerle büyümede zorluk yaşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI’ın Sora'sı ile hazırlanan kısa filmler beğenildi

2024-12-13 00:09 - Teknoloji

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Aslıhan Güner büyük konuştuğunu söyledi: 'Asla oyuncuyla evlenmem demiştim'

2024-12-12 00:08 - Magazin

'American Sapığı' (American Psycho) filminin yeni başrolü belli oldu

2024-12-12 00:09 - Magazin

Ataşehir'de korkunç kaza! Otomobil bariyere saplandı: Yaralılar var...

2024-12-09 00:09 - Asayiş

ABD basınından flaş iddia: 'ABD, Esad'ın birkaç günde düşeceğine inanıyor'

2024-12-08 00:08 - Dünya

MİT’ten Irak'ta operasyon: PKK/KCK'nin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi!

2024-12-07 15:09 - Asayiş

Fransa'da tasarruf tedbirlerine karşı 200 bin kamu çalışanı sokağa indi

2024-12-06 00:38 - Dünya

Son dakika deprem... Çanakkale'de korkutan deprem... Çevre illerde de hissedildi!

2024-12-12 15:09 - Gündem

Trabzon'da döviz bürosu soygunu... Soruşturmada yeni gelişme!

2024-12-11 09:09 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem