?>

Alman basını, kritik mektubu ortaya çıkardı: Bakanlar arasında 'Ukrayna' krizi!

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) gazetesi, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a gönderdiği mektubu ortaya çıkardı. Mektupta, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımını sınırlamak zorunda

Dünya - 2 yıl önce

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) gazetesi, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a gönderdiği mektubu ortaya çıkardı.

Lindner'in, iki bakana gönderdiği mektupta, "Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımını sınırlamak zorunda kalacağını, çünkü mevcut bütçenin bu amaç için yeni para sağlamadığını bildirdiği" ifade edildi.

Gazeteye göre, bunun nedeni başbakanlık ve maliye bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri. Halihazırda onaylanmış olan askeri teçhizat Kiev'e teslim edilmeye devam edecek, ancak Savunma Bakanlığı'nın ek talepleri Şansölye Olaf Scholz'un talebi üzerine artık desteklenmeyecek.

Gazete, blokajın şimdiden yürürlüğe girdiğine dikkat çekti. Gazete, Almanya'dan Ukrayna'ya planlanan askeri desteğin önümüzdeki yıl neredeyse yarıya inmesini ve 2027'de mevcut miktarın onda birinden daha azına düşmesinin beklendiğini yazdı.

Maliye Bakanı Christian Lindner'in, Ukrayna'ya yönelik fonlarda ciddi bir azalma beklemediği belirtildi. Ona göre gelecekte para, artık federal bütçeden değil, dondurulmuş Rus varlıklarından gelecek.

Gazeteye göre Lindner, Ukrayna'nın bu parayla “askeri ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü karşılayabileceğini” düşünüyor. Eğer bu başarılı olursa, Berlin'in Kiev'i finanse etmesine bir süreliğine gerek kalmayacak. Ancak gazete, G7 ülkelerinin kararının uygulanmaktan uzak ve yasal olarak tartışmalı olduğunu vurguladı.

Alman hükümetinden bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, Almanya'nın artık Ukrayna'ya destek konusunda herhangi bir söz veremeyeceği bir noktaya geldiklerini söyledi.

Almanya, ABD'den sonra Ukrayna'nın en büyük ikinci silah tedarikçisi konumunda. Almanya, gelecekte Ukrayna'ya yaklaşık 28 milyar avroluk harcama yapmayı taahhüt etti.

Ülkede 2025 bütçe anlaşmasına göre, Ukrayna'ya askeri yardım için bu yılki ödeneğin yarısı olan dört milyar avro tahsis edilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyanın gündeminde: AKP trolü Furkan Bölükbaşı’nın arama geçmişi ortaya çıktı

2024-08-13 19:38 - Gündem

İpek Özağan kimdir? Sandık Kokusu dizisinin yeni ismi İpek Özağan kaç yaşında, nereli?

2024-08-16 00:39 - Gündem

Sokak röportajında Instagram yasağına tepki gösteren kadın tutuklandı!

2024-08-12 18:39 - Gündem

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Partizanlığın dibi...

2024-08-10 21:19 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki!

2024-08-16 23:15 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

Erdoğan'ın o sözleri yargıya taşınıyor: 'Cibiliyeti bozuk', 'Ev zencileri'...

2024-08-11 13:09 - Siyaset

İyi parti'den istifa ederek Akp'ye geçen Ahmet Ersagun Yücel kimdir?

2024-08-14 17:08 - Siyaset

Armağan Çağlayan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'a: CHP Kurultayı'nda yeniden aday olacak mısınız ?

2024-08-11 23:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset