?>

Alman bakandan İmamoğlu tepkisi: Siyasi rakiplerin yeri, hapishane ya da mahkeme değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye için geleceğini Avrupa'da gören bir ülkenin, hukukun üstünlüğünü savunması gerektiğini ifade etti.

Dünya - 10 ay önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İBB’ye yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock açıklamalarda bulundu.

Baerbock, Türkiye için "geleceğini Avrupa'da gören bir ülkenin, hukukun üstünlüğünü savunması" gerektiğini söyledi.

Baerbock, "Türkiye'nin AB üyeliğini sürdürme taahhüdü, İmamoğlu ve diğerlerine karşı alınan önlemler ışığında giderek daha boş geliyor. Siyasi rakiplerin yeri, hapishane ya da mahkeme değildir. Geleceğini Avrupa'da gören bir ülke hukukun üstünlüğünü savunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Baerbock, "Çalkantılı jeopolitik zamanlarda işbirliğimiz, Türk halkının son 100 yılda inşa ettiği güçlü bir sivil topluma sahip, demokratik ve hukuk temelli bir Türkiye'yi gerektirmektedir" diye ekledi.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, “İstanbul Belediye Başkanı'nın tutuklanması ve görevden uzaklaştırılması kesinlikle kabul edilemez. Bu konu, çok hızlı ve şeffaf bir şekilde açıklığa kavuşturulmalıdır” açıklamasında bulundu.

“Şu anda Türkiye'deki gelişmeleri büyük bir endişeyle izliyoruz” diyen Hebestreit, Almanya'nın, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki iyi ilişkileri teşvik etmek için “büyük çaba” sarf ettiğini söyledi.

Hebestreit, “Son gelişmeler Türkiye'deki demokrasi için olduğu kadar bu ilişkilerin gelecekteki gelişimi için de kötü bir işarettir” ifadelerini kullandı.

"ALMAN YETKİLİLER, TÜRK BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜ"

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner, Alman yetkililerin, İmamoğlu'nun tutuklanmasına yönelik gelişmelerle ilgili Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi ile görüştüğünü söyledi.

Wagner, “Türk Büyükelçisi ile bu sabah bir görüşme yapıldığını teyit edebilirim” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

İğrençlikte 'birinci'... AKP'li Mücahit Birinci'den çirkin gönderme!

2025-03-24 22:09 - Gündem

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

Ümit Özdağ'dan İmamoğlu açıklaması: 'Selamlaştık...'

2025-03-23 23:09 - Siyaset

AKP'de ilk 'İmamoğlu' istifası... 'Devletin dini adalettir'

2025-03-24 20:39 - Siyaset

Kahve Dünyası kimin? Kahve Dünyası Türk markası mı? Kahve Dünyası boykot ediliyor mu?

2025-03-25 00:00 - Gündem

Tüm Türkiye ayaktayken... Fahrettin Altun: Türkiye, sokağa teslim olmayacak

2025-03-22 02:38 - Gündem

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset