?>

Albayrak, enflasyonla mücadele programını açıkladı

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı basın toplantısı başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarda bulunuyor.

Ekonomi - 8 yıl önce

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı basın toplantısı başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarda bulunuyor.

İşte Bakan Albayrak’ın konuşmalarından satır başları:

Alınan tedbirlerle belirsizlik ve dalgalanma dizginlenmiş ve spekülatif ataklar ağustos ve eylülde püskürtüldü.

Gerek yurt içi gerek yurt dışı beklentileri büyük ölçüde karşılanmıştır. Endişe havasına izin verilmemiştir. Bugüne kadar atılan adımların ilerisi niteliğinde, güçlü adımlar ile yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız.

YEP'te ifade ettiğimiz gibi dengelenme süreci başlamıştır. Son dönemde kurdaki yukarı oynaklık geride bırakıldı. Kur dalgalanmalarının olumsuz etki yarattığı fiyatlamalarda dengelenme sağlamıştır.

Bu süreçte kurdaki hareket fiyat geçişkenliği belirsizlik ve spekülasyon nedeniyle fiyatta en üst beklenti esas alınmıştır.

Fiyatlarda rasyonel seviye ve normalleşmenin sağlanacağı sürece giriyoruz. Bizim ekonomi anlayışımızın temelinde insan var. Attığımız tüm adımlarda insanımızın huzur ve refahın artması her daim ilk sırada geliyor.

Topyekün milletçe kazanmak var bizde. İş verenin sanayicinin toplumun değil tüm paydaşların birlikte kazanması gereken anlayış var.

Fiyatlarda oluşan bu tablo kimsenin çıkarına değil. Kar artırmaya yönelik her girişim uzun vadede zararlı olacaktır.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri politikalarımızın en başına enflasyonla mücadeleyi koydum. Enflasyon ile mücadele fiyat istikrarı tek başına kurumların yürütebileceği bir mücadele değildir.

En büyük holdinglerden sanayicilere sivil toplumdan vatandaşlara kadar 81 milyonun omuz vereceği mücadele olmazsa bu işin bir tarafı eksik kalır.

YÜZDE 10 İNDİRİM KAMPANYASI

Bu düşüncemizi aktarmadan önce kamu olarak bizler de bütün bu çerçevede çalıştık. Girdi maliyetlerini düşürecek, firmalarımızı zora sokmamak için işsizliğin artmaması için işsizliğin artmaması için çalıştık.

Haftanın Öne Çıkanları

Türk Bayrağı mı? ABD bayrağı mı?

2018-10-07 20:38 - Gündem

Hasan Sever İnşaat'a tam not

2018-10-08 09:06 - Yerel

Gaziantep'te yüzme havuzunda klor zehirlenmesi!

2018-10-07 19:31 - Asayiş

Nasıl Girişimci Olunur?

2018-10-05 20:52 - Yerel

Günsev'den “Aşure Kardeşliktir” etkinliği

2018-10-08 20:14 - Yerel

Mutfak enflasyonu yüzde 50’yi aştı

2018-10-03 07:33 - Ekonomi

Hakimle tartışan avukat tutuklandı

2018-10-05 22:14 - Gündem

Gaziantep'te aranıyordu Pazarcık'ta öldü

2018-10-03 18:50 - Asayiş

Seçkin Koleji’nin gururu oldular

2018-10-02 19:42 - Eğitim

Bektaş Şarklı yeniden Baro Başkanı

2018-10-07 17:48 - Gündem

İlgili Haberler

Mete Akcan: İhracatçılarımızı dijital dönüşümle geleceğe hazırlıyoruz

00:00 - Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması

09:22 - Ekonomi

178 ülkeye Türkiye imzalı halı serildi

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 8 ayda 2,5 milyar dolar

08:17 - Ekonomi

Gaziantepli halıcılar Kolombiya ve Panama’da saha araştırmaları tamamlandı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel