?>

AKP’nin önde gelen ismi CHP’ye mi geçiyor?

Mardin’in Derik ilçesinde daha önce AKP ilçe Başkanlığı yapan Ali Osman Tutal’ın aileleriyle CHP’ye geçeceği iddia edildi.

Siyaset - 4 yıl önce

Mardin’de, AKP’den milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan bazı isimlerin aileleriyle CHP’ye geçeceği iddia edildi.

Mardin’in Derik ilçesinde daha önce AKP ilçe Başkanlığı yapan Ali Osman Tutal’ın sosyal medya hesabından, “Sessizler konuşmaya karar verdi. Biz her zaman net olduk! Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımıza hep güven verdik. Kararlarımızı alırken geniş kapsamlı istişareler yapıp, çok düşünerek Kararlar aldık…Verdiğimiz Kararlarımızı uygulamaktan geri durmadık…Evet eskiden olduğu gibi şimdi de geniş kapsamlı istişarelerimizi yapıp çok düşündük. Ve kararımızı uygulamaya az kaldı” mesajını paylaşması dikkat çekti.

ANKARA’YA GELİP KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER

Mardin’de, AKP’de yıllardır siyaset yapan, milletvekili, belediye başkan adayı, ilçe başkanı olan çok sayıda ismin yakın zamanda CHP’ye geçeceği öğrenildi. Medyascope’un haberine göre, bu kişilerin önce yerelde CHP yöneticileriyle görüştü daha sonra Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

AKP için geçmişte önemli görevler üstlenen bu isimlerin CHP’den bazı beklentileri olduğu, görüşmelerde sona doğru yaklaşıldığı, bu isimlerin aileleriyle birlikte toplu halde CHP’ye geçmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

GÖRÜŞMELER DOĞRULANDI

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre; CHP yetkilileri, görüşmeleri doğrularken, AKP’den CHP’ye toplu geçişin Kurban Bayramı’ndan önce olabileceğini belirtti. Yıllardır AKP’de siyaset yapan ve CHP’ye geçmeye hazırlanan siyasetçiler ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Toz taşınımı sağlığımızı olumsuz etkiliyor!

2022-06-03 09:11 - Sağlık

Saymaz: Fuat hoca organ nakli bekliyor...

2022-06-03 21:37 - Gündem

‘Sürtük’ anketinde şok eden sonuç!

2022-06-07 08:29 - Gündem

Bebek sahilindeki iğrenç görüntülere iki gözaltı!

2022-05-31 15:03 - Gündem

Sedat Peker'den kendisini eleştiren gazeteciye yanıt

2022-06-05 20:57 - Gündem

TRT sunucusundan skandal paylaşım!

2022-06-01 20:13 - Gündem

CHP'li Bakan: Yeni bir paramiliter yapı çıktı!

2022-05-31 08:57 - Gündem

O AKP'linin eşi mekan basıp çocukları dövdü!

2022-06-05 19:29 - Gündem

Mesut Acar'a DEİK'te iki önemli görev...

2022-06-02 11:53 - Yerel

Sedat Peker'den seçimlerle ilgili bomba paylaşım!

2022-06-04 21:39 - Gündem

İlgili Haberler

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Sen bizde 2 kuruş bulamadın, biz senin Bakanında 2 milyar lirayı ispatladık!

19:04 - Siyaset

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Yol haritamızı belirledik

19:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cemil Tugay: Evet, bir kararın eşiğindeyim

18:35 - Gündem

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

Operasyondan 1 gün önce 650 hesaptan 227 milyar lira çekilmiş

11:10 - Gündem

TÜİK'e göre Eylül ayı enflasyonu 1,84 oldu!

10:55 - Ekonomi

Türker Ertürk hakkında hapis cezası ve tahliye kararı

10:05 - Gündem