?>

AKP'nin EYT'de pirim ve emekli maaşı oyunu ortaya çıktı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi netlik kazanırken, emekli olmak isteyenler bu defa da düşük maaş ve pirime takıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi netlik kazanırken, emekli olmak isteyenler bu defa da düşük maaş ve pirime takıldı. EYT düzenlemesine ilişkin paylaşım yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, "Yaş koşulu kalktı, prim koşulu korundu. EYT'lilerin aylıkları eski sisteme göre bağlanmayacak" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunulması sonrası detayları açıklayan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Özellikle EYT platformlarımız yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi. Birinci düzenlememiz bu konuda oldu. Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkına sahip. 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olan çalışanlar için geçerli olacak" dedi.

8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler. Prim gün koşuluyla ilgili Prof. Aziz Çelik, dikkat diyerek sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Çelik'in tweeti şu şekilde:

"DİKKAT!

#EYT kanun teklifi ile yaş koşulu kaldırılıyor. 

Ancak prim gün koşulu değişmiyor.

#EYTliler 5000 değil yaklaşık (1996-1997 girişliler) 5750 ile 5975 gün prim koşuluna tabi olacak."

"EYT'LİLER DÜŞÜK AYLIK ALACAK"

Öte yandan EYT'lilerin daha düşük maaş alacağı iddialarına ilişkin konuşan Akbaşoğlu, "EYT'lilerin daha az maaş alacağı ve farklı statüde olacağı asparagastır" dedi.

Akbaşoğlu'nun bu ifadelerine de yanıt veren Çelik, "8 Eylül 1999 öncesi için yaş şartı yok. Bu EYT'liler için önemli bir kazanım. Ancak 9 Eylül 1999 ve sonrası için kademe yok. Aylıklar için intibak yok. Bu düzenleme yeni sorunlar ve mağduriyetler yaratacak. 1 günle 17 yıl kayıp yaşanacak. EYT'lilerin aylıkları eski sisteme göre bağlanmayacak. EYT'lilerin aylık hakları da iade edilmelidir. EYT yasası aralık ayında çıksaydı aylıklar daha yüksek olacaktı. İntibak düzenlemesi olmazsa EYT'liler düşük aylıklar alacak. 2000'lere intibak düzenlemesi şarttır. Aylık bağlama oranları yükseltilmelidir" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Süleyman Soylu fotoğraf albümünü böyle savundu...

2023-01-23 18:03 - Gündem

Yazar Hande Tamer, çocukluk hayalini gerçekleştirdi

2023-01-28 18:06 - Kültür & Sanat

MHP'de arka arkaya Sinan Ateş istifaları...

2023-01-26 16:51 - Siyaset

Gaffar Okkan'ın katilleri 22 yıldır bulunamadı!

2023-01-24 08:53 - Gündem

Tolgahan Demirbaş: MHP'li vekilin evinde yakalanmadım!

2023-01-27 10:13 - Gündem

Demirtaş: Daltonlar Çetesi feci şekilde kaybediyor!

2023-01-28 09:50 - Siyaset

The Wall Street Journal: İsrail, İran'ı vurdu!

2023-01-30 11:25 - Dünya

Tahmazoğlu'ndan tünel projesi müjdesi

2023-01-30 16:37 - Yerel

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'karartma' kararı!

2023-01-30 16:46 - Gündem

Erdoğan'ı korumaya rekor harcama: 526 milyon lira

2023-01-28 11:05 - Gündem

İlgili Haberler

İkinci Habur rezaleti son anda önlendi!

08:21 - Gündem

Diploma iptali kararı 55 gün sonra İmamoğlu’na iletilebildi!

08:37 - Gündem

Roman müziğinin sevilen ismi Balık Ayhan hayatını kaybetti!

08:19 - Gündem

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma başlatıldı!

23:19 - Gündem

İmamoğlu: Türk Kürt kardeşçe, barış ve refah içinde yaşayacağımız günler uzak değil

19:55 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP’li Öztürkmen’den Yusuf Tekin’e istifa çağrısı

14:43 - Siyaset

CHP Lideri Özgür Özel: Çözümün yeri Meclis'tir!

09:49 - Siyaset

Diploma iptali kararı 55 gün sonra İmamoğlu’na iletilebildi!

08:37 - Gündem

AKP'li Tayyar: DEM'in Cumhur İttifakı’na katılma ihtimali yüksek

08:31 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan fesih kararı yorumu

08:22 - Siyaset