?>

AKP'li vekil: Arap turistlerden rahatsız olan vatan haini

AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, sosyal medyada Trabzon’daki Arapça tabelalara ve Arap turistlerin sayısına tepki gösteren vatandaşları vatan haini ve ırkçı diyerek hedef aldı.

Siyaset - 3 yıl önce

AKP Trabzon Milletvekili  Bahar Ayvazoğlu, sosyal medyada Trabzon’daki Arapça tabelalara ve Arap turistlerin sayısına tepki gösteren vatandaşları vatan haini ve ırkçı diyerek hedef aldı. Ayvazoğlu, “Yılların emeği ile çıkmış bu tabloyu bir avuç ırkçıya vatan hainine yedirmeyiz” dedi. 

Trabzon’a dikkat çeken bir Arap turist akını yaşanıyor. Araplar, kentin en işlek caddelerinde neredeyse Türklerden daha fazla görünür oldu. Sosyal medyada birçok kişi kentteki görüntüleri paylaşarak duruma tepki gösterdi. Görüntülerde Arapça tabelaların fazlalığı da dikkat çekti.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardında AKP Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi Araplara gül dağıttı. Çebi’nin gül dağıtmasından sonra Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da, sosyal medya hesabından yayımladığı video ile Arapça tabelalar ve Arap turistlerin fazlalığına tepki gösteren vatandaşları hedef aldı. Ayvazoğlu, sosyal medyada bir Arap düşmanlığı olduğunu belirterek, “Arap turistleri hedef alan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir. Kim bu provokatörler” dedi.

“ULUSAL EKONOMİYİ DARBELERE MAKSATLI BİR GİRİŞİMİN FAİİLLERİ”

Ayvazoğlu, tepki gösterenlerin ulusal ekonomiye darbelere maksatlı bir girişimin failleri olduğunu da iddia ederek, “Yılların emeği ile çıkmış bu tabloyu bir avuç ırkçıya vatan hainine yedirmeyiz” dedi. Ayvazoğlu şunları sarf etti:

“Arap coğrafyasından gelen turistlerin katkısı hepimizin malumu. Bu Türk turizminin geleceği ve gelir artırılması için önemli faktör. Doğu Karadeniz, Arap ülkelerinin vatandaşları için önemi oldukça fazla olan yeşillik yaylalarla doğal çekiciliği merkezi durumda. alt yapı yatırımları çok büyük emeklerle oluşturuldu. Meyvelerini toplamaya başladık. Özellikle Körfez ülkelerinden yüzbinlerce turistin tercihi oldu şehrimiz. Arap turistlerin özellikle tercih ettiği Cenevre ile yarışıyor Trabzon. Her şey planladığı gibi gittiği ekonomik atmosferin canlandığı dönemde sosyal medya üzerinden püskürtülen Arap düşmanlığı Arap turistleri hedef alan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir. kim bu provokatörler? Açıkçası ben bunları bir ırkçıdan da ibaret diye düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbelere maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor. Bana daha çok rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor. Yılların emeği ile çıkmış tabloyu bir avuç ırkçıya vatan haine yedirmeyiz. Hadlerini bilsinler. O rahatsız olanların misafirlerimizi hedefe koyanların bu şehre yardımları var mı?

“KARŞILIKSIZ KALMAYACAK. HERKES AYAĞINI DENK ALSIN”

Turizmde etnisite olur mu? Milliyeti olur mu? Efendim Arapça tabelalar varmış. Eee? Esnafımız nasıl anlaşıp satacak malları. Bodrum’da Antalya’da ağırlık müşteri kitlesi Almanca ne biliyim yahut İngilizce tabelalar üzerinde de rahatsız oluyor musunuz beyler. Bu hedef alınması karşılıksız kalmayacak.Herkes ayağını da denk alsın.”

Haftanın Öne Çıkanları

Sinem Ünsal kimdir, oynadığı diziler neler?

2022-07-24 07:27 - Magazin

Traktör Kuyruk Mili İle Çalışan Su Pompası Fiyatları

2022-07-25 19:42 - Teknoloji

Kılıçdaroğlu'ndan ailelere çağrı: Orada olacağız!

2022-07-21 14:00 - Siyaset

Sedat Peker'den Levent Göktaş'a çok sert cevap

2022-07-25 00:04 - Gündem

Levent Göktaş: Ben yanarsam siz de yanarsınız!

2022-07-24 23:22 - Gündem

Erdoğan'dan 17 özelleştirme kararı daha...

2022-07-21 13:11 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıldönümü

2022-07-20 09:53 - Gündem

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de hakim karşısına çıktı

2022-07-19 08:35 - Dünya

Bir gece bir bayanla beraber oldum ve Hakan doğdu!

2022-07-19 11:58 - Gündem

Altaylı: Limak kaçıyorsa, gerisini varın siz düşünün

2022-07-21 17:59 - Gündem

İlgili Haberler

AKP'li vekil meğerse hiç istifa etmemiş!

23:02 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Bakan Yardımcısı Cantimur’dan Türkiye Yüzyılı mesajı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

11:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a sert 'ahtapot' yanıtı

22:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li vekil meğerse hiç istifa etmemiş!

23:02 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı!

16:09 - Gündem

Gazeteci Can Ataklı hakkında hapis istemi!

15:09 - Gündem

Konya'da 5.2'lik deprem... Uzman isimden 'şehir efsanesi' yorumu!

15:08 - Gündem