?>

AKP'li Şamil Tayyar Yargıtay'ı topa tuttu! 

Eski AKP milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM kararına çok sert tepki gösterdi.

Siyaset - 2 yıl önce

Eski AKP milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM kararına çok sert tepki gösterdi. Tayyar, Yargıtay'ın kararını "hukuk katliamı" ve "siyasi muhtıra" olarak değerlendirdi.

Eski AKP milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetmesine tepki gösterdi.

Yargıtay’ın AYM kararını tanımamasını ve üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren Tayyar, durumu “hukuk katliamı” olarak nitelendirdi.

"HUKUK KATLİAMI, SİYASİ MUHTIRA"

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı için “Dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün” diyen Tayyar, “TBMM’nin Atalay’ın vekilliğini düşürmeyerek görevini ihmal ettiğini söylüyor, ayar veriyor, göreve çağırıyor” diye belirtti.

Soros’un fonladığı Açık Toplum Vakfı’nın yakın döneme kadar yönetim kurulu başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'a da tepki gösteren Tayyar, "Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir" dedi.

Tayyar’ın X (Twitter) hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin tartışmalı kararı, ağırlıklı olarak Can Atalay’ın şahsı ve siyasi pozisyona göre değerlendiriliyor. Mesele gelinen noktada Atalay değil, siyasi tutumlarımız da değil, askeri vesayet dönemini andıran hukuk katliamıdır. Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün. TBMM’nin Atalay’ın vekilliğini düşürmeyerek görevini ihmal ettiğini söylüyor, ayar veriyor, göreve çağırıyor. Sadece lütfetmiş, AYM üyeleri gibi vekiller hakkında suç duyurusunda bulunmamış. Merak etmeyin, bir sonraki hedef vekillerdir. Yıllardır vesayetle mücadele ederken hangi ara yargının balans ayarını içimize sindirir hale geldik, anlaşılır gibi değil. TBMM ayağa kalkmalıdır. Reddetmelidir. Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin ifadesi ortaya çıktı

2023-11-06 10:06 - Gündem

Dilan Polat ve Engin Polat için tutuklama talebi!

2023-11-04 16:50 - Gündem

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Şulemsi'nin lüks yaşamı...

2023-11-08 09:27 - Magazin

Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı!

2023-11-07 11:01 - Gündem

İşte, Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk isteği...

2023-11-06 14:14 - Gündem

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2023-11-09 11:04 - Ekonomi

Adalet Bakanı, Tolga Şardan'ın tutuklanmasını savundu!

2023-11-03 13:35 - Gündem

Fenerbahçe'den muhteşem Atatürk koreografisi

2023-11-04 18:35 - Spor

Dilan Polat'ın kara kutusu itiraf etti...

2023-11-07 19:57 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

Açar: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem