?>

AKP'li Külünk: 10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim, bitti!

AKP'li Metin Külünk, "Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Külünk, "10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. 1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum" dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 2 yıl önce

AKP'li Metin Külünk, "Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Külünk, "10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. 1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum" dedi.

Suç örgütü lideri iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in 10 bin dolar aylık maaş verdiğini ileri sürdüğü AKP'li Metin Külünk, söz konusu iddiayı reddetti.

AKP'li Külünk, Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalı Babala TV'de katıldığı programda '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Metin Külünk, bir seyircinin sorduğu "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. Siyasal yaşamda 50. yılım. Bizim bir mücadele ahlakımız var. İyilik engel tanımaz temelinde bir paradigmamız var. Çünkü biz aklımızın ve ruhumuzun, yüreğimizin huzur bulduğu yerdeyiz. 81 ili dolaşabilirim, her yerde selam verecek, kapısını bize açacak, çayını içecek bir dostumuz mutlaka vardır.

Bunun sebebi siyasete yüklediğimiz misyon, siyasete bakış açımızdır. Çünkü bu uğurda biz yürürken ancak tarih bir şey daha öğretiyor. Barıştan, huzurdan ve bu çizgide, milli bağımsızlıkçı çizgide olduğunuz zaman her türlü kirli operasyonun tereddütsüz hedefisiniz. Aynı şey yarın sizin içinde geçerli olabilir. Oğuzhan'a YouTuber dediler, Oğuzhan YouTuber mı? (Salondan gelen 'Evet' yanıtı üzerine) Hayır, değil. Oğuzhan YouTuberlığa sığmayacak kadar engin bir iş yapıyor. 1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum, Oğuzhan'a çok teşekkür ediyorum. Gönül kazanma derdindeyiz."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mayıs 2021'de TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etmişti.

Soylu'nun iddia ettiği milletvekilinin Metin Külünk olduğu ileri sürülmüştü.

Sedat Peker ise 6 Haziran 2021'de yayınladığı videoda Metin Külünk'e ilişkin şunları anlatmıştı:

"Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. 'Tefeciler benim yeğenimin yerini almışlar elinden' dedi. O zamanın parasıyla 300 bin lira, dolar üzerinden hesaplayınca bugünün parasıyla 1,5 milyonu buluyor. 'Bir o tefecilerle konuşsan' dedi. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim ağabey kaç para ben vereyim. O konuda ismi geçen bir iki işadamı arkadaş var, biz ödeyelim dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik yeğenine. Biz para verdik mi böyle veririz.

Almanya'daki o dernekler var ya, rica ederdi 'para yollar mısın' diye, el altından onlara para verilirdi. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Ya şimdi ben böyle deyince bizim diğer milletvekili tanıdıklar, lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama Biden miden gel film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. İstesem gömmek için evet verdim derdim ama 10 bin değil çok daha fazlasını verdim. Göreceğiz daha."

Haftanın Öne Çıkanları

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

BİM'den, Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt...

2022-12-01 20:16 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dava açıldı!

2022-12-02 12:18 - Gündem

Begüm Polat'ın 2023’de ilk hedefi aşk oldu

2022-12-04 11:15 - Magazin

Varank'ın kuzeni Sedat Varank: Taksi şoförlüğü mü yapalım?

2022-12-02 11:14 - Gündem

Selvi Kılıçdaroğlu koronavirüse yakalandı!

2022-12-04 17:03 - Gündem

Açlık sınırı 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL'ye yükseldi

2022-11-30 12:49 - Ekonomi

Uzman Çavuş Nedim Korkmaz şehit oldu!

2022-11-30 18:41 - Gündem

İlgili Haberler

Saray'dan 'Terörsüz Türkiye' için dil uyarısı: Hedef bu kez 'siyasi tutsak'

01:09 - Gündem

Samsun’dan Ankara’ya yürüyen gençler Ulus Meydanı’ndaki Zafer Anıtı önünde karşılandı

01:08 - Gündem

CHP'li Tanal gündeme getirdi, emniyet inceleme başlattı

22:39 - Gündem

THTM'nin Cumhuriyetçiler Kurultayı Başladı: 'Meydan okumaya karşı meydan okuma şarttır

00:00 - Gündem

İmamoğlu'nun pankartının köprüye asılmasına soruşturma

21:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsun’dan Ankara’ya yürüyen gençler Ulus Meydanı’ndaki Zafer Anıtı önünde karşılandı

01:08 - Gündem

Özgür Özel'den Bursa mitingi çağrısı: 'Ant olsun ki millet kazanacak'

00:38 - Siyaset

CHP'li Tanal gündeme getirdi, emniyet inceleme başlattı

22:39 - Gündem

CHP milletvekilleri Boğaziçi Köprüsü'ne 'İmamoğlu'na özgürlük' pankartı astı

20:09 - Gündem

'İmamoğlu yasağının' ardından... CHP yeni hamlesini duyurdu

19:38 - Siyaset