?>

AKP'den HDP'ye bir ziyaret daha yolda

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, partisinin 'türban serbestisi' teklifiyle ilgili HDP'ye yine ziyarette bulunacaklarını açıkladı.

Siyaset - 4 yıl önce

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, partisinin 'türban serbestisi' teklifiyle ilgili HDP'ye yine ziyarette bulunacaklarını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, özel bir televizyon kanalında siyasetin gündemindeki konularla 2023 genel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin türban serbestisini anayasal güvenceye alan teklifine ilişkin muhalefet partileriyle bir görüşme daha yapmayı düşündüklerini belirten Zengin, bu kapsamda HDP'ye de yeniden gideceklerini bildirerek "Genel Kurul'da HDP'yle Meclis'in işleyişi anlamında yapmamız gereken bütün diyalogları yerine getiriyoruz. Meclis'te HDP'nin başkanvekili var. Buradaki ilişki zeminlerini doğru yerine oturtmak lazım. Hiç ilişki kurmamak değil, hangi zeminde hangi saikle nasıl iletişim kurduğunuz çok önemli. Meclis'in üçüncü büyük grubu. Bunları zaten Meclis'te yapıyoruz" diye konuştu. 

Zengin sözlerine şöyle devam etti:

"Ben, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin 'Yasaklayalım' dediğini görmedim. Bizim amacımız sadece ve sadece sorunu çözmek. 400'ün üzerinde bir reyle geçerse doğru olan referanduma götürmemektir. Artık itiraz olmayan bir konu olsun. Bu konunun tescilini Meclis yapsın istiyoruz. Referanduma gitmeden çözüleceğini düşünüyorum."

"SEÇİM NİSAN'DAN SONRA"

AKP'li Özlem Zengin, "Seçimler ne zaman yapılacak" sorusuna yanıt olarak ise "Seçim nisandan sonra olacak. Mayısta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir" ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU KARARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin ise Zengin, "Cumhurbaşkanımız gibi bir hikayesi olmasına özeniyor. Bugün bu karar kesinleşmeden var olmuş gibi hareket içinde olmak hakikaten büyük haksızlık" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Jeotermal Enerji Oscarı Mb Holding’e verildi

2022-12-12 18:43 - Yerel

İmamoğlu davasının hakimi hakkında çarpıcı iddia!

2022-12-16 13:36 - Gündem

Barış Pehlivan: Savcı, AKP'li belediye başkanının yeğeni çıktı!

2022-12-15 00:20 - Gündem

İmamoğlu davasının hakiminin AKP'lilerle fotoğrafları çıktı!

2022-12-14 22:17 - Gündem

Gaziantep'te 3 çocuğa cinsel istismar!

2022-12-13 22:40 - Gündem

Müridinin çocuğunu istismar eden tarikat liderine beraat!

2022-12-13 18:33 - Gündem

CHP'li Gamze Taşcıer'in konuşması gündem oldu

2022-12-11 11:21 - Siyaset

Udma Peynir Müzesi'ne tam not...

2022-12-13 11:51 - Yerel

KKM sahiplerine kötü haber: Kur farkı ödenmedi!

2022-12-15 09:07 - Ekonomi

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı!

2022-12-15 14:33 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan'ın atadıkları bu işin tam göbeğinde!

12:03 - Siyaset

Bahçeli: Erdoğan bir kez daha aday olmalı ve Cumhurbaşkanı seçilmeli...

11:56 - Siyaset

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fon kriziyle gündeme gelen iş insanı Ali Emre Ballı, intihar etti!

18:55 - Asayiş

Bakan Tekin: Okul saldırısında bir öğrenci hayatını kaybetti!

17:52 - Asayiş

Akın Gürlek’ten 'fon vurgunu' açıklaması: 5 kişi TMSF'ye iadede bulundu

15:09 - Gündem

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem