?>

AKP'de ilçe teşkilatı toplu olarak istifa etti!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etti.

Siyaset - 4 yıl önce

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etti.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine  göre; Lice ilçesinde AKP İlçe Teşkilatında görevli 6 yönetici parti teşkilatından istifa ettiğini duyurdu.

Dileklerini parti il binasına teslim eden Seçim İşleri Başkanı İbrahim Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Garip Babür, Sosyal Politikalar Başkanı Mahfuz Ayık, Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Şitilay, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Buğar, Ekonomi ve Engelli Birim Başkanı Kütbi Gözen’in ilçe yönetiminden istifa ettiklerini duyurdu.

BAŞKANLIĞINI, MENFAAT TEMİN ETMEK AMACIYLA KULLANDI

6 yönetici istifa gerekçesine mevcut ilçe başkanı Abdulhaluk Tuncay'ın parti çalışmalarında yer almadığını gösterdi.

İstifa dilekçesinde, başkan Tuncay'ın göreve getirildikten sonra bir daha seçim çalışması yapmadığını, ikametinin Diyarbakır merkezde olduğunu, haftada bir gün ilçeye uğrayıp resmi kurumları ziyaret edip fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldığını belirttiler.

Üyelerin sürekli partiden istifa ettiğini belirten 6 yönetici, ilçe başkanının AKP kimliğini şahsi çıkar ve menfaat temin etmek amacıyla kullandığını ileri sürdüler.

İl yönetimine teslim edilen istifa dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:

Lice İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay göreve geldiğinden bu yana bir gün seçim çalışması yapmamıştır. Evi Diyarbakır'dadır. Haftada bir gün gelip Lice Belediyesi, Hastane, Milli Eğitim Müdürlüğü, DİSKİ Müdürlüğü gibi kurumlara uğrayıp resim çektirip gidiyor.

AK Parti kimliğini çıkar ve menfaat temin etmek için kullanıyor. İlçeye bağlı Oyuklu ve Üçdamlar mahallelerinde ikamet eden parti üyelerimiz bu yüzden başka partilere geçtiler. Üyelerimiz sürekli istifa ediyor. Bu yüzden kimse partiye uğramıyor” denildi.

İlçe Başkanı Tuncay'ın eşi Hatice Tuncay'ın teşkilatın bilgisi dışında kamu kurum müdürleri ve yöneticileriyle toplantılar yaptığını belirten partili yöneticiler, “İlçe teşkilatına bile bağlı değil. Bu durumlar hem teşkilatımız hem de ilçemize zarar verecek boyutlara ulaştı. Bu bağlamda vebal almak istemiyoruz. Bu yüzden teşkilatımızı topladık. Daha fazla spekülasyona fırsat vermemek için istifa ettiğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hande Fırat: Biz yalaka değiliz, Pazarcı: Kendi adına konuş

2022-07-27 11:45 - Gündem

Sedat Peker’in eşi 'Gizli çekim' diye paylaştı!

2022-07-30 09:50 - Gündem

Madeni 10 lira, kağıt 500 ve 1000 lira geliyor!

2022-08-01 10:49 - Ekonomi

Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili yargıdan yeni karar!

2022-07-27 11:13 - Gündem

Astsubay Batuhan Şimşek şehit oldu!

2022-07-29 00:15 - Gündem

Yemek işi Sedat Peker’in gündeme getirdiği isme gitti!

2022-08-02 10:24 - Gündem

Diyanet'e fetva tepkisi: Vergileri de Allah'a mı veriyoruz?

2022-07-27 13:34 - Gündem

Son 4 ayda 52 Mehmetçik şehit düştü!

2022-07-27 18:21 - Gündem

OSB eski Başkanı Durmuş İşsever hayatını kaybetti!

2022-07-29 21:03 - Yerel

Gaziantep'te avukat dehşeti: 1 ölü...

2022-07-29 18:25 - Asayiş

İlgili Haberler

Mehmet Pamuk: Siyaset transfer piyasasına döndü!

09:41 - Siyaset

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Erdoğan: Açın yolları, büyük Türkiye Cumhuriyeti geliyor!

22:19 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset