?>

Akıncı'dan, ‘Dünya Gıda Günü’ açıklaması

GTB Başkanı Mehmet Akıncı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yıl teması, ‘Açlığa Son’ olarak belirlenen, ‘Dünya Gıda Günü’ nedeniyle açıklamada bulundu.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, gıda üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması için doğal kaynakların daha dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “2050 yılında 10 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusu, gerekli tedbirler ve önlemler alınmazsa gelecekte ciddi gıda problemleriyle karşı kaşıya kalabilir” dedi.

GTB Başkanı Mehmet Akıncı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yıl teması, ‘Açlığa Son’ olarak belirlenen, ‘Dünya Gıda Günü’ nedeniyle açıklamada bulundu.

Dünya Gıda Günü’nde düzenlenen etkinliklerle açlık, kıtlık, gıda güvenliği ve iklim değişiklikleri gibi insanlığın geleceğini doğrudan ilgilendiren konulara dikkat çekilmeye çalışıldığını kaydeden Akıncı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Dünyamız iklim değişiklikleri, nüfus artışları, doğal kaynakların yok edilmesi, bilinçsiz tarım ve israflar yüzünden her geçen yıl biraz daha gıdaya ulaşmanın zorlaştığı bir yer haline dönüşmekte. Tarımda devrim niteliğindeki gelişmelere rağmen günümüzde açlıkla mücadele eden insan sayısı maalesef son 4 yıldır sürekli bir artış grafiği göstermekte. BM verilerine göre 2017 yılında 821 milyon insan açlıkla mücadele etti. Bu rakam toplam dünya nüfusunun yüzde 11’ine denk geliyor. Yani dünya da her 9 kişiden 1’i gıdaya ulaşmakta zorluk çekiyor. Dünya Nüfus Tahminleri Raporu’na göre dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyarı aşması bekleniyor. Dünyadaki tarım arazilerinin tamamına yakın bir bölümünün şu an üretimde kullanıldığını göz önüne aldığımızda bu tablo gerekli önlemler ve tedbirler şimdi alınmazsa insanlığın gıda konusunda yaşayabileceği sorunları çok net bir şekilde ortaya koymakta.”

İSRAFLA MÜCADELE

Sahra Altı ve Güneydoğu Afrika'nın yoksul kırsal alanlarında açlıkla mücadele edilirken, dünyanın farklı coğrafyalarında ise israfın ileri boyutlara ulaştığına dikkat çeken Akıncı, “Günümüzde üretilen gıdanın 3’te biri çeşitli nedenlerden dolayı çöpe gitmekte. Bu da yılda yaklaşık 1,3 milyar ton gıdaya denk gelmekte. İsrafın önlenmesine yönelik alınacak tedbirler ve tüketim alışkanlıklarının değişmesine yönelik atılacak adımlar gıdanın geleceği adına hayati önem taşımakta. Bunun yanı sıra sağlıklı tarım üretiminin teşvik edilmesi, tarım arazilerinin korunması, kırsal nüfusun yerinde istihdamı, iklim değişikliği ve nüfus artışının getireceği etkilere yönelik yapılacak hazırlıklar küresel gıda sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Gür'ün eşi bu kez Karamollaoğlu’nu hedef aldı...

2018-10-14 10:56 - Gündem

Tarım İl Müdürü Karayılan'a istifa çağrısı

2018-10-12 09:12 - Siyaset

Seçim çalışmasına katılan müdür değil onu şikayet edene ceza!

2018-10-11 16:38 - Gündem

Atatürk'e hakarete önce asker selamı sonra cezaevi

2018-10-15 18:45 - Gündem

Yılmaz Güler, aday adaylığını açıkladı

2018-10-12 22:11 - Siyaset

Gaziantep'te asker intihar etti!..

2018-10-15 16:11 - Asayiş

CHP'li Hasan Gür Şehitkamil'e aday adayı...

2018-10-13 23:03 - Siyaset

Türkiye'nin geleceği inşa ediliyor

2018-10-12 22:34 - Eğitim

Öğretmenlerden ayakkabı numarası tepkisi...

2018-10-15 16:42 - Gündem

Ak Partili Ferda Barış'tan iddialara cevap

2018-10-12 18:57 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahin’den teşekkür: Her hizmetin altında Bozgeyik’in imzası var...

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, Ramazan Bayramı’nı kutladı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, belediye personeliyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Ak Parti'den “Umudu Giydir, Mutluluğu Paylaş” programı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset