?>

Akıncı: KOBİ tanımındaki güncelleme olumlu bir adım

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, KOBİ tanımında yapılan güncellemeyi iş dünyası açısından olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Yerel - 9 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, KOBİ tanımında yapılan güncellemeyi iş dünyası açısından olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

İşletmelerin gerçek ölçeklerini daha doğru yansıtan bu düzenlemenin, mevcut desteklerden daha çok işletmenin faydalanabilmesinin önünü açacağını kaydeden Akıncı, “Bu sayede birçok işletme yeniden KOBİ tanımı içine girerek finansman ve destek imkânlarından yararlanabilecek” dedi.

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte, KOBİ tanımında yer alan parasal eşiklerde önemli bir güncelleme yapıldığını vurgulayan Akıncı, “Buna göre, daha önce yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon TL’yi aşmayan işletmeler KOBİ sayılırken, bu sınır şimdi 1 milyar TL’ye yükseltildi. Yıllık çalışan sayısı kriteri ise 250 kişi olarak korunmaya devam etti” ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akıncı, enflasyonun etkisiyle bilançoları büyüyen çok sayıda işletmenin, mevcut KOBİ tanımı nedeniyle çeşitli kamu desteklerinden yararlanamaz hale geldiğini anımsatarak, “Bu durumun yarattığı mağduriyetleri iş dünyası olarak ilgili makamlara uzun süredir dile getiriyorduk. Yapılan bu düzenlemeyi, sahadan gelen taleplerin karşılık bulması bakımından memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Akıncı, açıklamasında ayrıca, KOBİ tanımında yer alan parasal sınırların belirli ekonomik göstergelere endekslenerek her yıl güncellenmesini sağlayacak sistematik bir yapının kurulmasının, benzer sorunların tekrar etmesini önleyeceğine dikkat çekti.

GTB Başkanı Akıncı, uzun süredir iş dünyasının gündeminde olan bu değişikliğe katkı sunan başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2025-07-31 00:53 - Ekonomi

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

Chobani sponsorluğu Türkiye'yi karıştırdı! işte tartışılan 'Türkiyeliler' sözleri...

2025-07-31 13:42 - Spor

İlgili Haberler

Öztürkmen’den Çiftçiler Günü mesajı: Çiftçi perişan, iktidar umursamaz

00:27 - Yerel

Gaziantep AB Bilgi Merkezi çocukları doğayla buluşturdu

00:00 - Yerel

GTB'de “İhracatta Müşteri Bulma Yöntemleri Eğitimi”

00:00 - Yerel

GASKİ'den kırsal meskenlerde yüzde 50 su indirimi

00:00 - Yerel

Cengiz Şimşek, yeniden OSB Başkanı seçildi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İBB'ye yeni operasyon dalgası: Çok sayıda gözaltı var

09:18 - Asayiş

Üsküdar Belediyesi'ne bir operasyon daha: 7 kişi gözaltına alındı

09:13 - Asayiş

CHP’li Yavuzyılmaz’dan 'İBB aracı AKP’ye tahsis edildi' iddiası

06:17 - Gündem

CHP’den “WhatsApp” hamlesi: Tüm yazışmalar geri getirilsin ve dosyaya alınsın!

16:26 - Gündem

Flaş iddia: AKP Milletvekili eşine 'fakirlik belgesi' aldırmış!

15:50 - Gündem