?>

Akıllı saatlere de TRT bandrolü geldi!

TRT e-Bandrol kapsamına bilgisayar, tablet ve akıllı saatler de eklendi. TRT isterse payı dört kata kadar artırabilecek.

Ekonomi - 4 yıl önce

TRT e-Bandrol kapsamına bilgisayar, tablet ve akıllı saatler de eklendi. TRT isterse payı dört kata kadar artırabilecek.

TRT Kurumu e-Bandrol uygulaması kapsamına; ticari maksatla ithal edilen ve yurt içinde imal edilen cep telefonları, taşıtlar ve televizyonlara ek olarak bilgisayar, tablet ve akıllı kol saatleri de eklendi.

TRT Kurumu e-Bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi. Söz konusu kapsama; ticari maksatla ithal edilen ve yurt içinde imal edilen cep telefonları, taşıtlar ve televizyonlara ek olarak bilgisayar, tablet ve akıllı kol saatleri de eklendi.

Bu cihazlardan seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-Bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu e-Bandrol uygulaması yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeye göre, yurt içinde üretim yapan mükelleflerin e-Bandrol uygulamasından yararlanabilmeleri için ibraz edecekleri kapasite raporuna esas alınarak televizyon için yıllık 500 bin adet, bilgisayar, tablet ve akıllı kol saati cihazlarının her biri için yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olma şartı aranacak.

Önceki uygulamada, bu rakamlar faaliyeti devam eden mükelleflerin bir önceki yıl 20 bin adet televizyon bandrolü almış olması, ilk defa faaliyete başlayan mükelleflerin ise ibraz edecekleri kapasite raporuna göre yıllık 20 bin adet televizyon üretim kapasitesine sahip olması şartlarıyla sınırlanmıştı.

DÖRT KATINA KADAR ARTIRMA YA DA SIFIRA İNDİRMEYE YETKİLİ KURUM TRT OLDU

TRT, yeni belirlenen üretim kapasitesi rakamlarını her bir cihaz türü için ayrı ayrı 4 katına kadar artırmaya veya sıfıra kadar indirmeye yetkili olacak.

Yapılan denetimlerde bandrole tabi cihazların IMEI numarası, şasi numarası veya seri numarasına ilişkin usulsüzlük tespit edilmesi halinde, hakkında tespit yapılan mükellef tespit tarihinden itibaren e-Bandrol uygulamasından yararlanamayacak. Bu durumda mükellefe fiziki bandrol verilecek.

Bir yıl içinde 3 defa bandrolsüz cihaz satışının tespiti halinde, mükellefin e-Bandrol uygulamasına son verilecek ve mükellefe fiziki bandrol verilecek.

Mükellef hakkında yapılan son tespit tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde bandrole ilişkin herhangi bir olumsuz tespit olmaması halinde e-Bandrol uygulamasından tekrar yararlandırılabilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Kürşat Yılmaz, Sinan Ateş'e 'FETÖ ajanı' dedi!

2023-01-03 21:04 - Gündem

Yavuz Selim Demirağ: Sinan Ateş'i E.Ö. öldürdü, başlarında Dado vardı

2023-01-01 19:07 - Gündem

Sedat Peker'den Sinan Ateş paylaşımı...

2023-01-01 18:36 - Gündem

Kürşat Yılmaz: Sinan Ateş, FETÖ'cüyse öldürme emri veren de FETÖ'cü

2023-01-06 10:57 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi: Beni öldürmediklerine pişman olacaklar!

2023-01-05 09:07 - Gündem

Figen Çalıkuşu: Süleyman Soylu iltisak kılıcının ucunda

2023-01-06 18:47 - Gündem

Gazeteci Tolga Şardan'dan Sinan Ateş suikastı iddialarını yazdı

2023-01-03 09:26 - Gündem

Evinde ölü bulunan MHP'li Memioğlu'nun son paylaşımı ortaya çıktı!

2023-01-07 09:15 - Gündem

MHP'de 'Sinan Ateş' istifaları...

2023-01-01 17:45 - Siyaset

Sinan Ateş suikastında özel harekatçıların ifadesi ortaya çıktı

2023-01-07 10:10 - Gündem

İlgili Haberler

Kadooğlu: Şehrimizin ekonomisini geleceğe taşıyoruz

08:42 - Ekonomi

Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

08:40 - Ekonomi

Gaziantep’in Eylül ayı ihracatı 1 milyar 26 milyon dolar

18:11 - Ekonomi

Mete Akcan: İhracatçılarımızı dijital dönüşümle geleceğe hazırlıyoruz

00:00 - Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması

09:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Bu soyguncu ruh, her bir Türk insanına zarar veriyor

18:27 - Siyaset

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset