?>

Ahmet Özer: Hakkındaki “rüşvet” ya da “yolsuzluk” iddiasını redetti

Yerine kayyum atanan tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 'kent uzlaşısı' soruşturmasından tahliye kararı verilmesinin ardından hakkında çıkan bazı haberlerde yanlış bilgiler olduğu belirterek açıklama yaptı.

Siyaset - 6 ay önce

Yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yolsuzluk soruşturmasına dahil edildiğini,  hakkında “rüşvet” ya da “yolsuzluk” iddiası söz konusu olmadığını belirtti. Özer, "İhaleye fesat karıştırma iddialarını da tümüyle reddediyorum" dedi.

Özer yaptığı açıklamada, "14 Temmuz 2025 tarihinde “Kent Uzlaşısı” çerçevesinde yargılandığım davadan tahliye olunca, bazı yayın organları, yorumcu ve yazarlar beni son derece rahatsız eden bir söylemle “Ahmet Özer terör dosyasından tahliye olduğu, yolsuzluk dosyasından içeride kalmaya devam edecek ”şeklinde, yanıltıcı bilgi içerecek şekilde yayınlarda bulundular." ifadesini kullandı. 

Özer şunları kaydetti: 

İşin aslı şudur:30 Ekim 2024 tarihinde düzmece bir dosya ile gözaltına alınıp jet hızıyla tutuklandım, yerime kayyım atandı. Bu dosya boş olunca 17 Ocak’ta başlatılan Beşiktaş belediyesi operasyonuna diğer bazı CHP belediyeleri gibi Esenyurt Belediyesi de dahil edildi.

Ancak;

1- 20 Ocak 2025 tarihinden bu yana tutuklu bulunduğum bu ikinci dosyada hakkımda “rüşvet” ya da “yolsuzluk” iddiası söz konusu değildir.

2- Soruşturma “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla açılmıştır ve bu iddiayla benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur.

3- Belediye Başkanının ihalelerle ilgili hukuki ve fiili sorumluluğu olmadığı gibi imza yetkilisi de değildir. Bu açık gerçekle birlikte ayrıca dosyada hakkımda aleyhe bir beyan, böyle bir iddia ve isnat da söz konusu değildir.

4- İhaleye fesat karıştırma iddialarını da tümüyle reddediyorum. Bu bağlamda Belediyemizden 10 personelimiz de bu sebeple aylardır haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunmaktadır.

5- Terör örgütü üyeliği uydurması boş çıkınca, o konjonktürde adeta bir yedekleme yaparcasına hiçbir gerekçe bulunmaksızın ve göstermeksizin hakkımda haksız bir biçimde ikinci bir tutuklama kararı verildi.

6- Söz konusu ihalede yer teslimi yaparak ihaleyi onaylayan ve başlatan, hak ediş ve ödeme yapan kayyım yönetimidir.

7- En yakın zamanda bu davadan da hukukun tecelli ederek, özgürlüğüme kavuşacağımı olan inancım tamdır.

Kimi kasten kiminin de bilgi eksikliği nedeniyle hakkımda yaptıkları yanlış beyanları düzeltmek adına bu açıklamayı zorunlu buldum.

Haftanın Öne Çıkanları

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

AKP’li meclis üyesinin ilkeli duruşu 1 saat sürdü!

2025-07-18 21:40 - Siyaset

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

2025-07-21 17:30 - Eğitim

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

Gaziantep'te abi kardeş, YKS ve LGS'de Türkiye birincisi oldu

2025-07-19 00:00 - Eğitim

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek!

2025-07-18 16:02 - Ekonomi

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

2025-07-20 16:35 - Dünya

Eskişehir'deki orman yangınında 10 orman işçisi şehit oldu!

2025-07-23 20:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: Siz emeklinin kanını emen vampirlersiniz!

16:57 - Siyaset

Erdoğan Aydın'da ‘Topuklu Efe’yi övdü, CHP'yi eleştirdi...

16:21 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Emlakçılara getirilen yıllık harç vicdana sığmaz

00:00 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Bu yaşananlar, yargı tarihimize kara bir leke olarak geçecek!

12:29 - Siyaset

MHP'li Feti Yıldız: Hüküm, öfkeyle değil, hukukla kurulur!

12:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde 'türkülerle' anıldı

16:28 - Gündem

Onbinlerce Adanalı Zeydan Karalar için tek yürek oldu...

16:18 - Gündem

Muhitin Böcek, yeniden hastaneye kaldırıldı!

10:14 - Gündem

İnan Güney'den kızına mektup: Bu karanın da karası düzen adına senden özür dilerim!

10:12 - Gündem

CHP’li Melih Meriç: Emlakçılara getirilen yıllık harç vicdana sığmaz

00:00 - Siyaset