?>

ADD'den Mahir Ünal hakkında suç duyurusu...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Harf Devrimi ile ilgili sözleri nedeniyle AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gündem - 3 yıl önce

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Harf Devrimi ile ilgili sözleri nedeniyle AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu. Şube Başkanı Taylan Bingöl, “Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasa’mızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur, çünkü yalan bilgidir. Dolayısıyla Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz” dedi.

Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao'nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl ve dernek üyeleri, bu sözleri nedeniyle bugün Mahir Ünal hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"ANAYASA’MIZIN DEĞİŞTİRİLEMEZ MADDELERİNE KARŞI BİR SUÇTUR"

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Bingöl, şunları söyledi:

Cumhuriyet karşıtı ve Türkçe düşmanlığını itiraf eden AKP’li Mahir Ünal, 20 yıldır Cumhuriyet’imiz sayesinde iktidar olan AKP hükümetinin grup başkanvekilidir. Üstelik Cumhuriyet ve Türkçe düşmanlığını itiraf etmek için seçtiği kitle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği Türk gençleridir. Cumhuriyet'in Harf Devrimi, Dil Devrimi ve aydınlanma mücadelesi, bilimi ve eğitimi bir azınlığın ayrıcalığı olmaktan çıkartıp tüm millete kazandırmıştır. Bu devrimlerle millet bilincini kazandık, emperyalizmin her türlü saldırısını defettik. Cumhuriyet’imize karşı içeriden ve dışarıdan gelecek tüm saldırılara karşı da yine bu devrimlere sıkı sıkıya tutunacağız. Hepimizin bildiği üzere anti Kemalist karşı devrimci zihniyet gerek memurları ile gerek valileri ile gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizdeki uzantıları ile her seferinde toplumumuzun nabzını ölçmek için benzeri cümleler kuruyor. Kocaeli Valisi örneğinde gördüğümüz gibi, bu girişimlerin sonucu sadece U dönüşüdür. Bu dönüşlerde en büyük pay ise bugün burada toplanan siz değerli vatanseverlerin korkmaksızın kararlı ve onurlu duruşudur. Yargının ülkemizde geldiği umutsuz durum elbette bizleri kaygılandırıyor ancak Cumhuriyet’imize karşı işlenen suçların en azından günümüzde kayıt altına alınması, yeniden inşa edilecek olan Atatürk Türkiye’sinde büyük önem kazanmaktadır. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasa’mızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur, çünkü yalan bilgidir. Dolayısıyla Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.

NE OLMUŞTU?

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda bir konferansa katılmıştı. Ünal, konferansta cumhuriyeti ve Harf Devrimi’ni hedef almıştı.

Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te sokak ortasında kafasına sıktılar!

2022-10-21 21:36 - Asayiş

Galatasaray'dan muhteşem koreografi...

2022-10-23 20:47 - Spor

Polis, Osmangazi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti!

2022-10-25 09:57 - Asayiş

AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan bomba açıklamalar...

2022-10-21 12:04 - Siyaset

Zeynep Bastık, müzik şov yaşattı...

2022-10-23 08:43 - Magazin

Fakıbaba’dan Tatlıses’e rest: Bir an önce açıkla...

2022-10-22 08:49 - Gündem

2 bin lira altındaki borçlar silinecekti, durum çok başka çıktı!

2022-10-19 07:45 - Ekonomi

Polise ateş açtılar, yaralanan komiser yardımcısı şehit oldu!

2022-10-24 07:26 - Asayiş

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'dan RTÜK'e sert tepki

2022-10-19 21:37 - Gündem

Açlık sınırı 8 bin 223 lira, yoksulluk sınırı 24 bin 513 liraya yükseldi!

2022-10-24 12:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bu kez Mustafa Kemal Paşa var, ‘Atatürk’ yok: Memur-Sen’den Vahdettin’li mesaj

05:09 - Gündem

Bir yanda tek çelenk ve protokol: Diğer yerde onlarca çelenk ve kitlesel katılım

05:08 - Gündem

Erdoğan Macaristan'a gidiyor: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

01:39 - Gündem

Adana’da erkek vahşeti… Kadını 10 yerinden bıçaklayarak katledip intihar etti!

01:08 - Gündem

Pikachu bu kez İzmir’de: Konak’tan Gündoğdu’ya ‘adalet’ yürüyüşü

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Bu kez Mustafa Kemal Paşa var, ‘Atatürk’ yok: Memur-Sen’den Vahdettin’li mesaj

05:09 - Gündem

Bireysel emeklilik sistemi gençleşerek büyümeyi sürdürdü: BES’in yüzde 19’u 25 yaş altı katılımcı

04:39 - Ekonomi

Mahkemenin verdiği kapatma kararı istinaf tarafından kaldırıldı: Emeklinin sendika mücadelesi

04:09 - Ekonomi

DEM Parti Gençlik Meclisi YK üyesi ve PM üyesi Livan Orman gözaltına alındı

02:09 - Siyaset

Erdoğan Macaristan'a gidiyor: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

01:39 - Gündem