?>

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden personeline çocuk hakları eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Her Yer Çocuk Derneği iş birliğiyle belediye personeline çocuk hakları konusunda eğitim verildi.

Gündem - 10 ay önce

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Her Yer Çocuk Derneği iş birliğiyle personele yönelik kapasite geliştirme eğitimleri düzenlendi. 

4 gün süren eğitimin ilk gününde çocuk hakları konusundaki bilinç ve farkındalığı artırmak amacıyla “Çocuk Hakları Neden? Nasıl? Nerede” başlığıyla sunum yapıldı. Eğitimin ikinci gününde “Çocuklarla Doğru İletişim”, üçüncü gününde “Çocuk İstismarı Karşısında Güçlü Çocuklar ve Ebeveynler”, dördüncü ve son gününde ise “Çocuklar Yerel Yönetime Nasıl ve Ne Kadar Katılabilir”  ve “Çocuk ve Kent Hakkı” başlığı tartışıldı.

Eğitimlerde, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi, Çocuk Koruma Kanunu gibi temel metinlerden yola çıkılarak; Belediyeler Kanunu ve Belediyeler Birliği’nin ilgili maddeleri ile bağlantı kurularak, çocuk haklarına yerel yönetimlerin çocuk hizmetleri açısından bakış sunuldu. 

Seminer süresince interaktif bir biçimde video, şarkı, slayt, grup ve drama çalışmaları gerçekleştirildi. Katılımcılar ile Adana’da yaşayan çocukların gözünden çocuk hakları konuşuldu. Adana’da çocuk haklarının geliştirilmesi ve belediyenin çocuk hakları konusunda yaptığı, yapabileceği çalışmalara yönelik değerlendirmeler yapıldı. 

Seminerlere toplamda 110 personel katılım sağladı. Seminer sonunda personele bir değerlendirme ve geri dönüş formu iletildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

2024-07-01 19:31 - Asayiş

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

Erdoğan'ın Berlin konvoyu Almanları şoke etti!

2024-07-07 17:40 - Gündem

İlgili Haberler

Halil Falyalı'nın muhasebecisi "Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü" iddiası

23:59 - Gündem

İçişleri Bakanlığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın koruma kararını kaldırdı

22:09 - Gündem

Mahmut Tanal'dan polise tepki: Gittiğim yerde çevremi sarmayın!

22:00 - Gündem

Otel yangınında skandal görüntü: Önce arabalarına koştular!

21:49 - Gündem

Özgür Özel'den TRT'ye 'kutlama': Ne mutlu! Biz kutlamıyoruz!

21:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Halil Falyalı'nın muhasebecisi "Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü" iddiası

23:59 - Gündem

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

İçişleri Bakanlığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın koruma kararını kaldırdı

22:09 - Gündem

Mahmut Tanal'dan polise tepki: Gittiğim yerde çevremi sarmayın!

22:00 - Gündem

Otel yangınında skandal görüntü: Önce arabalarına koştular!

21:49 - Gündem