?>

Adalet Bakanı Tunç Özgür Özel'i hedef aldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basına verdiği demeçlerde belediyelere yönelik operasyonları eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak "Soruşturma izni hangi koşullarda verilir, hangi koşullarda verilmez? Tabii Sayın Özel bir eczacı. Hukukçu olsa bu ayrımı yapabilir" diye konuştu.

Siyaset - 1 yıl önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamalarda CHP lideri Özgür Özel'i hedef aldı. Tunç, soruşturmaların siyasi amaç taşımadığını vurgulayarak, “Cumhuriyet savcıları görevlerini yapıyor. Bu süreç tamamen hukuk çerçevesinde ilerliyor.” ifadelerini kullandı.Tunç, belediyelere yönelik operasyonların ihbarlar üzerine başlatıldığını hatırlatarak, “Bu soruşturmalar siyasi değil. Cumhuriyet savcıları görevlerini yapıyor. Burada tek bir kişinin inisiyatifi söz konusu değil, çok yönlü yürüyen süreçler var.” ifadelerini kullandı. 

Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu: 

"Soruşturma izni hangi koşullarda verilir, hangi koşullarda verilmez? Tabii Sayın Özel bir eczacı. Hukukçu olsa bu ayrımı yapabilir. Daha soruşturma başlar başlamaz hemen dosya ile ilgili beyanlarda bulundu. Bunun bir adli soruşturma olmadığını siyasi soruşturma olduğunu kamuoyuna yansıtmaya çalıştı. Bunlar doğru değil.

İhbarlar neticesinde başlayan bir soruşturma. Soruşturma siyasi değil. Cumhuriyet savcıları görevlerini yapıyor. Tek kişi görev yapmıyor, yürüyen süreçler var. Masumiyet karinesine önem veriyoruz. Elbette ki kararlar eleştirilebilir. Soruşturmanın seyrini beklemek zorundayız. Baklava kutularından paralar çıktı. Herkes bunu gördü. Burada bir yolsuzluk varsa ve bu noktada değerlendirmesini kamuoyu yapacaktır. Yargıyı rahat bırakmak lazım. İddianame yazım süreci devam ediyor. Türkiye'de hak arama yolları sonuna kadar açık ve bunlar gerçekleşiyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Yakınlaşma koordinatörlüğü,Öpüşme ve sevişme sahnelerini yeniden düzenliyor. Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı...

2025-09-02 10:11 - Magazin

İnternet faturalarına yılda iki zam yapılacak

2025-08-27 12:14 - Ekonomi

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu!

2025-08-26 17:33 - Ekonomi

AKP'li Varank'tan 30 Ağustos'ta skandal Atatürk sansürü

2025-08-31 16:16 - Gündem

AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na anket şoku!

2025-08-28 11:54 - Siyaset

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

2025-09-01 10:48 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

Uğurcan Çakır futbol tarihinin en fazla bonservis bedeli ödenen 7. kalecisi oldu

2025-09-02 14:01 - Spor

Erdoğan'dan Putin'e: En yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz

2025-09-01 15:10 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

16:45 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

15:24 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın...

09:05 - Siyaset

Özgür Özel: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisine FETÖ soruşturması

14:19 - Asayiş

Motorinin litre fiyatına 6 lira 62 kuruş zam!

10:51 - Ekonomi

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem