?>

AB’den Türkiye’ye skandal Kıbrıs yaptırımı!

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, AB'nin Kıbrıs karasularındaki keşif faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulama niyetinde olduğunu ve bugün bir dizi önlem alacaklarını belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, AB'nin Kıbrıs karasularındaki keşif faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulama niyetinde olduğunu ve bugün bir dizi önlem alacaklarını belirtti.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Brüksel’de konuşan Schallenberg, Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Schallenberg, “Bugün Türkiye’ye karşı bir dizi önlem alacağız. Avrupa Yatırım Bankası üzerinden daha az fon ve kredi sağlanacak, havacılık anlaşmasıyla ilgili müzakereler durdurulacak. Başka yaptırımlar da olabilir” dedi.

Schallenberg, Kıbrıs’a tam destek verdiklerini ifade etti. Sputnik’teki habere göre, Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, AB’nin Türk sondaj gemisinin Kıbrıs kıta sahanlığındaki eylemleri konusunda Kıbrıs’la dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Roth şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin provokasyonu bizim hepimiz için kabul edilemez bir durum. Biz, Kıbrıs’ın tarafındayız. Tüm seçenekleri açık tutmamıza imkan sunan, uygun bir dengeleme taktiği bulduk; yaptırımlar. AB, bunu uygun bir zamanda istişare etmelidir.”

Halihazırdaki birçok tartışma ve krize bir yenisinin eklenmeyeceğini umduğunu kaydeden Roth, “Türkiye, tehlikede bulunduğunu biliyor. Sondaj haklarıyla ilgili tüm bu konuların nihai olarak BM himayesinde netleştirilmesi gerektiği mesajını bir kez daha vermemiz önemli. Amacımız, tüm Kıbrıs’ın barış içinde birleşmesi” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Muharrem İnce'den İmamoğlu açıklaması!

2019-07-10 18:06 - Siyaset

Milat Halı personeli kebap yelledi!

2019-07-13 11:23 - Yerel

Şahintepe Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-10 19:07 - Yerel

Son dakika: İmamoğlu istifa çağrısı yaptı!

2019-07-10 17:51 - Gündem

Kuzenini evine çağırdı öldürüp kaçtı!

2019-07-10 17:19 - Asayiş

Hamdoş Dayı törenle anıldı

2019-07-13 20:16 - Yerel

Uzman çavuş eşini başından vurdu!

2019-07-09 07:36 - Asayiş

Devlet okulları paralı mı oldu?

2019-07-15 08:51 - Eğitim

Anıtkabir Özel Defteri'ne bunları yazdı...

2019-07-12 09:21 - Gündem

Alevler Göcek'e ulaştı, evler tahliye edildi...

2019-07-10 22:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Suriye'nin 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

21:39 - Dünya

Hindistan, Çelebi Havacılık'ın güvenlik iznini iptal etti

00:00 - Dünya

Trump resti çekti: Putin’le görüşmeden barış olmaz

18:09 - Dünya

Dünya İstanbul’a kilitlendi: Dolmabahçe’de diplomasi zamanı

00:09 - Dünya

Putin isimleri onayladı: İstanbul'daki Rus heyetinde kimler olacak?

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

YÖK duyurdu: Türkiye-Suriye Üniversitesi kurulacak

01:08 - Gündem

3,5 milyon TL sosyal medya dolandırcılığına 6 tutuklama

00:39 - Gündem

Suriye'nin 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

21:39 - Dünya

Tuncer Bakırhan: Özerklik isteseydik açıkça isterdik

18:09 - Siyaset

Berkin Elvan'a gaz fişeğini atan polisin cezası 11 sene sonra onandı!

15:16 - Gündem