?>

ABD’den Erdoğan açıklaması...

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta yapacakları görüşme ile ilgili açıklama yaptı.

Dünya - 4 yıl önce

 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Suriye, Afganistan ve diğer bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geleceklerini ve Washington ile Ankara arasındaki "önemli farklılıkları" da ele alacaklarını duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Beyaz Saray basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta, Suriye, Afganistan ve diğer bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geleceklerini ve ikilinin Washington ile Ankara arasındaki “önemli farklılıkları” da ele alacaklarını kaydetti.

TÜRKİYE’NİN AFGANİSTAN KARARI

Sullivan, Doğu Akdeniz, Suriye ve İran’ın yanı sıra ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle Türkiye’nin ülkede oynayacağı rolün, “geniş gündemin” bir parçası olacağını da belirtti.

Sullivan, 14 Haziran’da Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek olan NATO zirvesinin oturum aralarında gerçekleşmesi planlanan toplantıda ikilinin, aralarındaki bağları gözden geçireceğini ve ABD ile Türkiye’nin değerler, insan hakları ve diğer konulardaki bazı önemli farklılıklarıyla nasıl başa çıkacağının yollarını arayacağını kaydetti.

BİDEN ERDOĞAN’I ÇOK İYİ TANIYOR

Sullivan, “Biden, Erdoğan’ı çok iyi tanıyor, ikili birlikte çok zaman geçirdiler ve bence ikisi de bu fırsatı, ilişkinin tüm genişliğini gözden geçirmek için dört gözle bekliyorlar” dedi.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki 3 Haziran’da yaptığı açıklamada, Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'de düzenlenecek NATO Zirvesi’ne katılacağını ve zirve sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşeceğini duyurmuştu.

Ayrıca ikilinin görüşme kararı, Biden’ın 23 Nisan'da Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasında alınmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Nagehan Alçı ve eşi ROK Twitter'da kapıştı!..

2021-06-02 12:29 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek mesajı yağdı...

2021-06-03 10:28 - Gündem

Yılmaz Özdil, şok detayı açıkladı...

2021-06-06 15:28 - Gündem

Adnan Oktar'ın evinde 'Cem Küçük' belgeleri!

2021-06-03 08:53 - Gündem

Sedat Peker'den Mehmet Ağar'a çağrı!..

2021-06-07 17:32 - Gündem

Peker'den Demirören ve Cem Küçük paylaşımı!..

2021-06-07 23:12 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan Perinçek'e yanıt...

2021-06-01 22:59 - Gündem

Erdoğan'a 'bacak bacak üstüne' tepkisi...

2021-06-07 19:34 - Siyaset

Serdar Ekşi'nin AKP paylaşımları dikkat çekti!

2021-06-05 22:36 - Gündem

Peker: Pazar günü seni de kibrit kutusuna sokacağım

2021-06-03 14:55 - Gündem

İlgili Haberler

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

20:45 - Dünya

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

15:21 - Dünya

Türkiye, Kırgızistan'ın 58 milyon dolarlık borcunu sildi!

09:34 - Dünya

Gazze için tarihi imzalar Mısır'da atıldı

19:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Yandaş Yeni Şafak Bahçeli’ye sert çıktı!

10:46 - Gündem

CHP'nin kayyum itirazına ret: Gürsel Tekin görevine devam edecek!

10:40 - Gündem

Hat Holding ve Investco Holding’ne kayyum atandı!

09:07 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı!

21:56 - Gündem

Aslan: AKP ve yandaşları gözünü önce toprağımıza, sonra ormanlarımıza, şimdi de su kaynaklarımıza dikti

00:26 - Siyaset