?>

ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’daki ağır şekilde tahkim edilmiş Fordo nükleer tesisiyle birlikte iki tesisi daha vurduğunu açıkladı.

Dünya - 6 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Truth sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran’daki üç nükleer tesise yönelik son derece başarılı saldırımızı tamamladık" ifadelerini kullanarak, bombardımana katılan uçakların İran hava sahası dışına çıktığını duyurdu.

Trump, "Fordo nükleer tesisine tam kapasiteli bir bomba attık" ifadelerine yer verdi.

Tüm uçakların güvenli bir şekilde üslerine dönüş yolunda olduğuna işaret eden Trump, "Büyük Amerikan savaşçıları" olarak nitelendirdiği pilotları tebrik etti.

Dünyada başka hiçbir ordunun bu operasyonu gerçekleştiremeyeceğini iddia eden Trump, açıklamasını "ŞİMDİ BARIŞ ZAMANI" ifadeleriyle tamamladı.

Amerikan Axios haber sitesinin İsrailli bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, saldırıda B-2 ağır bombardıman uçakları kullanıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump "Fordo tesisine bir bombalama gerçekleştirdik. Tüm uçaklarımız şu an İran hava sahasının dışındadır. Uçaklarımız evlerine dönmektedir" ifadelerini kullandı.

TRUMP: FORDO ARTIK YOK

Trump "Fordo artık yok. ABD'nin İran'a yönelik saldırısı; ABD, İsrail ve dünya için tarihi bir an.

İran şimdi bu savaşa son vermeyi kabul etmeli" dedi. 

"TAM KAPASİTELİ BİR BOMBA ATTIK, ŞİMDİ BARIŞ ZAMANI"

Trump ayrıca "Fordo nükleer tesisine tam kapasiteli bir bomba attık." ifadelerini kullandı.

Saldırıya katılan pilotları tebrik eden ve dünyada başka hiçbir ordunun bu operasyonu gerçekleştiremeyeceğini iddia eden Trump, açıklamasını "Şimdi barış zamanı." ifadeleriyle tamamladı."ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAĞIM"

ABD Başkanı, İran'a yönelik saldırıya ilişkin Türkiye saatiyle 05.00'da Beyaz Saray'da ulusa sesleniş konuşması yapacağını açıkladı. 

B-2 BOMBARDIMAN UÇAKLARI KULLANILDI

Saldırıda İran'ın yeraltındaki Fordo nükleer tesisini imha edebilecek tek silahı taşıyan uçak olan Amerikan B-2 hayalet bombardıman uçaklarının kullanıldığı belirtildi.

Bu uçaklar "sığınak katili" olarak biliniyor.

"ABD İSRAİL'LE TAM KOORDİNASYON İÇİNDEYDİ"

Öte yandan İsrail devlet televizyonu Kan'da yayınlanan haberde, ABD'nin saldırılar sırasında İsrail yönetimiyle tam koordinasyon içinde oludğu vurgulandı.  

STARMER: İRAN NÜKLEER SİLAH GELİŞTİREMEZ, ABD BU TEHDİDİ HAFİFLETMEK İÇİN EYLEMDE BULUNDU

İngiltere Başbakanı ve İşçi Partisi lideri Keir Starmer, ABD'nin İran'a saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, "İran'ın asla nükleer silah geliştirmesine izin verilemez ve ABD, bu tehdidi hafifletmek için eylemde bulundu" dedi. 

İran'ın nükleer programının uluslararası güvenliğe büyük bir tehdit olduğunu savunan Starmer, İran'a "müzakere masasına dönme ve bu krizi sona erdirmek için diplomatik bir çözüme varma" çağrısında bulundu. 

Ortadoğu'daki durumun istikrarsız olmayı sürdürdüğünü belirten Starmer, bölgede istikrarın öncelikli olduğunu kaydetti. 

IRAK: ABD'NİN SALDIRILARI ORTADOĞU'DA BARIŞ VE İSTİKARARI TEHDİT EDİYOR

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Alawadi, ABD'nin komşu İran'daki nükleer tehditlere yönelik saldırılarının Ortadoğu'da barış ve istikrarı tehdit ettiği uyarısında bulundu. 

Irak'ın nükleer tesislerin hedef alınması karşısında "derin endişe ve güçlü kınamasını" dile getiren Alawadi, "Askeri tırmanış, Ortadoğu'da barış ve güvenliğe vahim bir tehdit oluşturuyor ve bölgesel istikrara ciddi riskler teşkil ediyor" diye konuştu. 

İSRAİL'DE YARALI SAYISI 27'YE YÜKSELDİ

İsrail kurtarma servisleri, İran'ın bugün düzenlediği füze saldırılarında yaralı sayısının 27'ye yükseldiğini açıkladı. 22 kişinin hafif yaralandığı bilgisi verildi. 

NATO: DURUMU İZLİYORUZ

Reuters haber ajansına konuşan bir NATO yetkilisi, NATO'nun durumu yakından izlediğini söyledi. 

İSRAİL'DEN İRAN'A YENİ SALDIRI DALGASI

AFP haber ajansının aktardığına göre, İran, İsrail'de aralarında Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'nın da olduğu alanları hedef aldığını açıkladı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İran'dan İsrail'e 25 füze fırlatıldı, Tel Aviv'de 14 kişi yaralandı. 

İsrail ordusu, İran'ın batısındaki "askeri hedeflere" yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattıklarını duyurdu.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ABD, DİPLOMATİK SÜRECİN ORTASINDA SAVAŞ BAŞLATTI

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin saldırılarına ilişkin açıklamasında, ABD'nin İran'a tehlikeli bir savaş başlattığını belirterek, "Dünya ABD'nin diplomatik sürecin ortasında İran'a karşı savaş başlattığını unutmamalı" ifadelerini kullandı.

Uluslararası kuruluşlara da çağrıda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı, "Bu bariz saldırganlık karşısında sessilik, dünyayı eşi benzeri görülmemiş, nüfuz eden bir tehlikeye maruz bırakır" dedi. 

İSRAİL ORDUSU: SALDIRILAR SONA ERDİ, SIĞINAKLARDAN ÇIKABİLİRSİNİZ

İsrail ordusu, İran'dan başlatılan son saldırıların sona erdiğini belirterek sivillere sığınaklardan çıkabileceklerini duyurdu. İsrail basınına yansıyan haberlerde, İran'ın füzelerinin ülkenin kuzey ve iç kesimlerine isabet ettiği, Hayfa ve Tel Aviv şehirlerinin de isabet aldığı belirtildi. 

Haaretz gazetesinin haberine göre, İran'ın füze saldırısının ardından Tel Aviv'deki bazı binalar ağır hasar gördü. İsrail acil durum servisleri de biri orta derecede olmak üzere 11 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

İstanbul'da skandal görüntü: Pendik’te bir erkek, köpeğe tecavüz etti!

2025-06-21 00:08 - Asayiş

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

2025-06-18 00:38 - Tarım

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

Berkay Gezgin'in savunması ortaya çıktı: Polis 'Ekrem abiniz sizi kurtarsın' demiş!

2025-06-20 15:09 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'nin Colani kararı Resmi Gazete'de...

12:15 - Dünya

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

20:45 - Dünya

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

15:21 - Dünya

Türkiye, Kırgızistan'ın 58 milyon dolarlık borcunu sildi!

09:34 - Dünya

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem