?>

ABD'den Kuzey Kore'ye çağrı: Askerlerini geri çek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya destek için Rusya'ya asker gönderen Kuzey Kore'ye birliklerini geri çekmesi çağrısında bulundu.

Dünya - 1 yıl önce

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir araya geldiği Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kuzey Kore'nin Ukrayna'da savaşmak amacıyla Rusya'ya asker göndermesi konusunda "endişelerinin giderek arttığını" belirten Austin, Kuzey Kore'ye Rusya'ya gönderdiği birlikleri geri çekme çağrısı yaptı.

Austin, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'da çatışmayı uzatma ve genişletme potansiyeline sahip olduğunu belirterek "Onları hem Hint-Pasifik bölgesinde hem de şimdi Avrupa sahnesinde potansiyel olarak istikrarsızlaştırıcı davranışlarına son vermeye çağırıyorum" dedi.

Kanıtların Kuzey Kore'nin Rusya'nın doğusuna eğitim için 10 bin asker gönderdiğini gösterdiğini yineleyen Austin, bu birliklerden bazılarının Rus üniforması ve ekipmanları ile Ukrayna sınırına kaydırıldığını savundu.

Austin, "Kremlin'in, bu Kuzey Kore askerlerini Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Kursk bölgesindeki savaş operasyonlarını desteklemek için kullanmayı planlamasından giderek daha fazla endişeleniyorum" diyerek, Kuzey Kore askerlerinin savaşta kullanılıp kullanılmayacağının henüz belli olmadığını kaydetti.

Gelişmeleri izleyerek bu durumu engellemek için müttefikleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirten Austin, Rusya'nın Kuzey Kore'den "daha fazla yardım" alsa bile Ukrayna'da başarılı olamayacağını ileri sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziranda Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulunmuş, taraflar arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 25 Ekim'deki açıklamasında, Rusya'nın Kuzey Kore askerlerini ilk muharebe bölgelerine 27-28 Ekim'de konuşlandıracağını öğrendiklerini duyurmuştu.

Beyaz Saray'dan da aynı gün yapılan açıklamada Ukrayna ile savaşmak üzere Rusya'ya 3 binden fazla askerin getirildiği ve bu askerlerin bazılarının muhtemelen Kursk bölgesine yerleştirildiği açıklanmıştı.

Pentagon da dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin, Rusya'ya takviye olarak yaklaşık 10 bin asker gönderdiğine inanıldığını bildirmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Sihirli Annem’in Çilek’i Zeynep Özkaya evlilik yolunda ilk adımı attı

2024-10-28 00:08 - Magazin

İlgili Haberler

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Netanyahu, İran'ın füze saldırısında öldü mü?

11:48 - Dünya

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney oldu!

14:08 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, komşu ülkelerden özür diledi

13:14 - Dünya

Trump'tan tehdit: Koşulsuz teslimiyet dışında şansları yok!

18:24 - Dünya

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem