?>

ABD’den Blinken’in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu hafta Türkiye’yi ziyaret edecek. ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken’in Ankara’daki temaslarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dünya - 1 yıl önce

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Antony Blinken’in 11-13 Aralık’ta Ürdün ve Türkiye’ye yapacağı ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Blinken’in Ürdün ve Türkiye’deki temaslarında “Geçiş süreci ve kurulacak yeni hükümetin, Suriye’deki azınlık haklarına saygı göstermesi, insani yardıma erişimi kolaylaştırması, Suriye’nin terörizm için üs olarak kullanılmasının veya komşularına tehdit oluşturmasının engellenmesi ve kimyasal silah stoklarının güvence altına alınarak güvenli bir şekilde imha edilmesi gerektiğini konuşacağını’’ belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:

“Akabe ve Ankara’da Bakan Blinken, Suriye, İsrail, Gazze, Lübnan ve bölgedeki gelişmeleri görüşmek üzere liderlerle bir araya gelecek. Bakan, ABD’nin, Suriye’de sorumlu ve temsil gücü yüksek bir hükümete doğru, kapsayıcı bir geçişi desteklemeye devam edeceğini yeniden ifade edecek. Geçiş süreci ve kurulacak yeni hükümetin, Suriye’deki azınlık haklarına saygı göstermesi, insani yardıma erişimi kolaylaştırması, Suriye’nin terörizm için üs olarak kullanılmasının veya komşularına tehdit oluşturmasının engellenmesi ve kimyasal silah stoklarının güvence altına alınarak güvenli bir şekilde imha edilmesi gerektiğini konuşacak. Bakan Blinken, bu geçiş süreci sırasında Suriye’nin komşularına ABD desteğini vurgulayacak ve bölgede yerinden edilmiş Suriyelilerin korunmaya devam etmesi gerektiğini ifade edecek.

“DEĞERLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ OLAN TÜRKİYE’NİN…”

Ayrıca Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına alacak bir ateşkese varılması, savunmasız Filistinli sivillere ek insani yardım sağlanması ve İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimim sona erdirilmesi için gösterilen çabaların sürdürülmesi gerekliliğine olan acil ihtiyacı tartışacak.

Akabe’de, Bakan Blinken, Ürdünlü üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek ikili meseleleri görüşecek ve ABD-Ürdün stratejik ortaklığının gücünün altını çizecek. Ayrıca, bu geçiş dönemi sırasında Ürdün de dahil olmak üzere ABD’nin Suriye’nin komşularının istikrarına olan desteğini vurgulayacak.

Ankara’da Bakan Blinken, terörle mücadele ve bölgesel istikrar gibi ortak öncelikler üzerinde devam eden ikili işbirliğini görüşmek üzere değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek.’’

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

ABD basınından flaş iddia: 'ABD, Esad'ın birkaç günde düşeceğine inanıyor'

2024-12-08 00:08 - Dünya

Ataşehir'de korkunç kaza! Otomobil bariyere saplandı: Yaralılar var...

2024-12-09 00:09 - Asayiş

Gazeteci Ayşenur Arslan'a hapis talebi

2024-12-06 03:38 - Gündem

Adana'da feci olay... Uzman çavuş, polisi şehit etti!

2024-12-07 08:39 - Asayiş

Wednesday 2. sezon ne zaman gelecek? Wednesday 2. sezon oyuncuları kimler?

2024-12-05 00:09 - Magazin

Yatak odasında yakalandı: Kaçarken balkondan düşüp öldü

2024-12-04 21:08 - Asayiş

Arnavutköy'de silahlı kavga... Gece oturduğu arkadaşını sabah tüfekle vurdu!

2024-12-05 10:00 - Asayiş

Trabzon'da döviz bürosu soygunu... Soruşturmada yeni gelişme!

2024-12-11 09:09 - Asayiş

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

21:26 - Asayiş

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş