?>

ABD'deki SBK davası duruşması bir ay öne çekildi!

ABD mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz’ın yargılandığı davanın duruşma tarihini 1 ay öne çekti. Duruşma yarın yerel saatle 10.00'da yapılacak.

Dünya - 4 yıl önce

ABD'deki SBK davasında duruşma tarihi öne çekildi

ABD mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz’ın yargılandığı davanın duruşma tarihini 1 ay öne çekti. Duruşma yarın yerel saatle 10.00'da yapılacak.

SBK Holding Patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin Salt Lake City Mahkemesi’nde dolandırıcılık ve kara para aklamaktan yargılandığı davada daha önce belirlenen duruşma takviminde değişiklik yapıldı. Kormaz’ın katılmadığı 4 Ekim’de yapılan son duruşmada, bir sonraki duruşmanın 17 Ocak 2023 tarihinde yerel saatle öğlen 12.00’de yapılacağı açıklanmıştı.

VOA Türkçe'nin haberine göre dava dosyasına giren son bilgi notuna göre, duruşmanın yarın yerel saatle 10.00’da yapılacağı açıklandı.

Bilgi notunda, belirlenen yeni duruşma tarihiyle ilgili dosyaya yeni bir evrakın ya da bir belgenin eklenmediği belirtildi. Bilgi notunda, duruşma tarihinin yaklaşık bir ay öne alınmasıyla ilgili talebin, Kormaz’ın avukatları, savcılık ya da hakimden mi geldiği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Korkmaz’ın dava dosyasına girilen son bilgi notuna göre, dava süreciyle yapılacak duruşmanın aynı zamanda Kingston kardeşlerin yargılandığı davanın da hakimi olan Jill N. Parrish huzurunda yapılacağı belirtildi.

Bilgi notunda, Korkmaz’ın yargılandığı dava sürecinde mahkemenin, seçilecek jüri eşliğinde yapılacak seri duruşmaların tarihinin belirlenmediğini ancak ABD’de yürürlükte olan “Hızlı Yargılama Yasası” çerçevesinde, mahkemenin her zaman bir duruşma tarihi belirlemesinin gerekmediği vurgulandı.

Mahkemenin, bu davanın genel durumunu tartışmak için yarın yeniden bir duruşma yapılmasına hükmettiği ifade edildi.

Yarın yapılacak duruşmaya savcılık adına, kara para suçları ve suçla elde edilen varlıkların geri alınması konusunda uzman savcı Darrin McCullough, vergi suçları uzmanı savcılar Erika Suhr, Rich Rowlwing ve John Sullivian’ın katılması bekleniyor. Korkmaz’ı, avukatları Matt Crowl ve Nafiz Çekirge savunacak.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'na verilen ceza Cumhur İttifakı'nı eritti!

2022-12-18 08:53 - Siyaset

İmamoğlu davasının hakimi hakkında çarpıcı iddia!

2022-12-16 13:36 - Gündem

Camide pasta kesip, nikah kıydılar!

2022-12-18 16:19 - Gündem

Barış Pehlivan: Savcı, AKP'li belediye başkanının yeğeni çıktı!

2022-12-15 00:20 - Gündem

İmamoğlu davasının hakiminin AKP'lilerle fotoğrafları çıktı!

2022-12-14 22:17 - Gündem

Gaziantep'te 3 çocuğa cinsel istismar!

2022-12-13 22:40 - Gündem

Müridinin çocuğunu istismar eden tarikat liderine beraat!

2022-12-13 18:33 - Gündem

Hatay’da korkutan deprem, Gaziantep'te hissedildi!

2022-12-18 21:34 - Gündem

Udma Peynir Müzesi'ne tam not...

2022-12-13 11:51 - Yerel

Beyhan Ölçal'ı kaybettik...

2022-12-19 10:26 - Yerel

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel