?>

ABD'de Biden'ın egzoz gazı emisyon kurallarına karşı oylama

ABD Temsilciler Meclisi, Biden yönetiminin egzoz gazı emisyon kurallarını yürürlükten kaldırmak için oy kullandı. 215'e karşı 191 oyla kararın iptalini isteyenler kazandı.

Dünya - 7 ay önce

ABD Temsilciler Meclisi, mart ayında kabul edilen ve 2032 yılına kadar egzoz gazı emisyonlarını 2026 seviyesinden %50 oranında azaltacak temiz araç kurallarını yürürlükten kaldırmak için cuma günü oy kullandı ve az farkla kazandı.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, Çevre Koruma Ajansı'nın hafif ve orta sınıf araçlara yönelik son düzenlemesinin otomobil üreticilerine elektrikli araç üretimini artırmaktan başka seçenek bırakmayacak kadar katı olduğunu ve gazla çalışan araçları ABD pazarının dışına iteceğini söyledi. Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın ABD Senatosu tarafından onaylanması halinde önlemi veto edeceğini söyledi.

'OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN FELAKET'

Temsilciler Meclisi 215'e karşı 191 oyla sekiz Demokrat'ın 207 Cumhuriyetçi'ye destek vermesini sağladı.

Cumhuriyetçi John James kuralları otomobil endüstrisi için “felaket” olarak nitelendirdi. “Burada kimse akülü elektrikli araçlara karşı değil ama biz Amerikan halkına paralarıyla ne yapabileceklerini söylemeye karşıyız” dedi.

Öneri başarılı olursa, EPA kurallarını yürürlükten kaldıracak ve gelecekte düzenleme yapmasını engelleyecek.

'ŞİRKET KÂRLARI HALK SAĞLIĞININ ÖNÜNDE'

Enerji ve Ticaret Komitesi'ndeki en üst düzey Demokrat Temsilci Frank Pallone, Cumhuriyetçiler için “Şirketlerin kârlarını Amerikan halkının sağlık ve güvenliğinin önüne koyuyorlar” dedi.

Pallone, ulaşımın toplam iklim emisyonlarının ve EPA kurallarının yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söyledi.

EPA tarafından mart ayında kabul edilen nihai kurallar, sektörden ve otomobil işçilerinden gelen tepkilerin ardından ajansın 2032 yılına kadar ABD'de elektrikli araç kullanım hedefini %67'den %35'e düşürdü ve Ford Motor ve çevre gruplarının desteğini kazandı.

EPA, kuralların emisyonları 2026 seviyelerinden 2032 yılına kadar %49 oranında azaltacağını ve sera gazı emisyonlarını 2055 yılına kadar 7.2 milyar metrik ton azaltacağını söyledi.

DONALD TRUMP SÖZ VERDİ

Eski ABD Başkanı ve başkan adayı Donald Trump, başkan seçilmesi halinde kuralları yürürlükten kaldırma sözü verdi. Nihai düzenleme aynı zamanda birçok Cumhuriyetçi eyaletin ve petrol endüstrisi gruplarının mahkeme mücadelesiyle karşı karşıya.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Demokrat başkanlık kampanyası bir elektrikli araç zorunluluğunu desteklemediğini söyledi ancak Biden yönetiminin elektrikli araç ve batarya üretimi için vergi kredilerini ve teşvikleri artırmaya yönelik mevzuatı savunduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Özgür Özel: Kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak!

2024-09-17 15:05 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

Narin'in yengesi Hediye Güran'a tutuklama talebi!

2024-09-17 14:38 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

İlgili Haberler

AB'nin yeni güvenlik mimarisi: Polonya, Türkiye'yle nasıl bir işbirliği hedefliyor?

00:38 - Dünya

Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'e dava açıldı

00:38 - Dünya

Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

00:00 - Dünya

Trump’ın oğlu, bankaları hedef aldı: 10 yıl içinde yok olabilirler

00:00 - Dünya

ABD ile Ukrayna anlaştı: Ekonomik ortaklık anlaşması imzalandı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Vahşice katledilmişti... Narin Güran cinayetinde 3. duruşma bugün!

09:09 - Gündem

Yerlikaya duyurdu: 21 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 547 düzensiz göçmen yakalandı

09:08 - Gündem

Ümraniye'de 'gülümseyen kadınlara' sansür: 'Toplumun ahlakını bozan...'

03:38 - Gündem

Yılmaz Tunç: 7 bin 591 infaz ve koruma memuru görevine başladı

01:39 - Gündem

Ali Babacan'dan TRT'ye: Hakkımı helal etmiyorum

01:08 - Siyaset