?>

8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) koordinasyonunda GİBTÜ işbirliğinde 8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi başladı.

Eğitim - 1 yıl önce

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) koordinasyonunda GİBTÜ işbirliğinde 8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi başladı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, açılış konuşmasında “Bilim bir güç. Küresel anlamda güçlenmemiz için bilimde ilerlememiz gerekiyor. Bilime gerekli desteği vermek, bu konuda öğrencileri heyecanlandırmak ve öğrencilerimizin kariyer planlamalarını yapabilmeleri anlamında çok önemli bir organizasyonun içerisinde bulunuyoruz.” dedi.

Ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere Küresel Dünyanın gündem ve ihtiyaçlarına ilişkin yaklaşım, görüş ve önerilerini akademik esasta çıktıya dönüştürme fırsatı tanımak amacı ile her yıl belirli bir konu grubunun etrafında gerçekleştirilen ‘’Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi’’ Gaziantep’te başladı. Öğrencilerin küresel dünyanın gündem ve ihtiyaçlarına ilişkin yaklaşım, görüş ve önerilerini paylaşacağı kongre 4 gün sürecek.

Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, YTB Başkanı Abdullah Eren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

EĞER BİLİMDE İLERİYSENİZ KÜRESEL OYUNCUSUNUZ

Etkinliğin açılış konuşmasında protokol üyelerine ve öğrencilere seslenen Rektör Demir, “Bilim çok önemli. Eğer bilimde ileriyseniz küresel oyuncusunuz ve bu şekilde değilseniz de küresel anlamda bir etkiniz olmaz. Küresel anlamda etkinizin artması için mutlaka bilimsel anlamda daha fazla ilerlememiz gerekiyor. Bilim bir güç ve bu gücü kim elinde tutarsa söz sahibi de o olmuş oluyor. Yeni bir paradigmaya ihtiyacımız var. Yeni bir bilim anlayışına ihtiyaç var ve yeni bir bilim ahlakına ihtiyacımız var. Ahlaka dayanmayan bilimin sonuçlarının ortada olduğunu hepimiz müşahede ediyoruz. Tarihte ilk defa insan kendi yok oluşunu hazırlayabilecek düzeye ulaştı. Dünyamız insanlığı onlarca defa yok edebilecek düzeyde silahlanmışken açlıkla, yoksullukla ve savaşlarla mücadelede maalesef yetersiz kaldık.  Dolayısıyla ahlaka dayanmayan bir bilimin sonuçlarının çok yıkıcı olabileceğini hepimiz müşahede ediyoruz. Onun için mutlaka bilimin adalete, özgürlüğe ve merhamete dayanması zorunlu. Aksi takdirde kontrolsüz bir güç olarak neler yapabileceğini tahmin etmek aslında çok zor değil. Dünyada İslam ile bilim ve teknolojinin bir araya geldiği hiçbir üniversite yok. Bu anlamda tek üniversiteyiz. Ve bütünüyle misyonumuz bilimsel anlamda ilerliyorken bu bilimi ahlaki temellerle yürütmeye çalışmak.” İfadelerini kullandı.

41 ÜLKEDEN 148 ÖĞRENCİ TEBLİĞLERİNİ SUNACAK

YTB Başkanı Abdullah Eren, Gaziantep’te olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kongre hakkında bilgi veren Abdullah Eren, “Bu kongrede 41 ülkeden 70′i doktora, 58′i yüksek lisans, 20’si lisans olmak üzere 148 öğrenci tebliğlerini sunacak.” dedi. Abdullah Eren, Türkiye’nin uluslararası öğrenci hareketliliğinde 7. sırada olduğunu belirtti ve Türkiye’de 340 bine yakın uluslararası öğrenci bulunduğunu söyledi.

YTB Başkanı Abdullah Eren, Gaziantep Valisi Kemal Çeber Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik’e günün anısına tablo hediye etti.

Toplam 496 bildirinin başvurduğu kongrede, 148 bildiri sunulmaya uygun bulundu. Bildiriler, “Sosyal ve Beşeri Bilimler,” “Fen ve Mühendislik Bilimleri,” “Sağlık Bilimleri” ve “Özel Konular” başlıkları altında sunulacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

İlgili Haberler

HKÜ öğrencisinden Milli Teknoloji atılımı

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, UI GreenMetric’te 174 basamak yükseldi

00:06 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi 

00:00 - Eğitim

ITECX’25 Uluslararası Kongresi başarıyla tamamlandı

00:00 - Eğitim

HKÜ ile Malezya MARA Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti!

19:37 - Gündem

Burak Yılmaz, ayrılacağını açıkladı

19:34 - Spor

Bilal Erdoğan: Cumhurbaşkanı'mızın gücünü, enerjisini azalttık

16:59 - Gündem

O fotoğraftaki Binali Yıldırım'ın kardeşi çıktı!

16:12 - Gündem

Habertürk sunucusu ofiste yasaklı madde kullanmış!

12:33 - Gündem