?>

79 baro ve TBB'den iktidara çağrı

Türkiye Barolar Birliği ve 79 baro, AKP’nin Avukatlık Kanunu’nda yapmayı düşündüğü değişikliklerden vazgeçmesini ve kendilerine danışılarak hareket edilmesini istedi.

Gündem - 5 yıl önce

Türkiye Barolar Birliği ve 79 baro, AKP’nin Avukatlık Kanunu’nda yapmayı düşündüğü değişikliklerden vazgeçmesini ve kendilerine danışılarak hareket edilmesini istedi.

AKP'nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmek istemesine karşı 80 baro başkanı, Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) bir araya geldi. Toplantıda uzun tartışmaların ardından 79 baro ve TBB, ortak açıklama hazırladı.

Bildirgeye sadece Antalya Barosu'nun imza atmadı. Bildirgede Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliklerden vazgeçilmesi istendi. Açıklamada  şunlar kaydedildi: “Teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz.

Bizler, müzakere ve diyalog kanallarının açılacağına inanıyoruz. Ancak kapalı tutulması halinde demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” AKP'nin barolarla ilgili yasal değişiklik konusunda hazırlıklar sürüyor.

Taslağa göre her şehirde birden fazla baro kurulabilecek. Her baroya numara verilecek. Mevcut barolar “1 Numara'' yeni kurulanlar ise 2 ve 3 diye sıralanacak. Yeni baro kurabilmek için, o ildeki avukat sayısının 4'te birinin üye kaydedilmesi gerekecek. Avukatlar 5 yıl süreyle barolar arasında geçiş yapamayacak.

 !#**h22530**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın sosyal medyada gündem oldu

2020-06-01 19:26 - Gündem

'Kadın ile Erkek El Ele Halay Çekmemeli'

2020-05-28 18:10 - Gündem

'Erdoğan’ın babasının malı değil'

2020-05-29 22:39 - Gündem

İşte Gaziantep'te cuma namazı kılınacak camiler

2020-05-28 13:04 - Gündem

Yayını terk eden İnce'den yeni açıklama

2020-05-29 23:32 - Gündem

CHP Meclis Üyesi koronadan hayatını kaybetti

2020-05-30 19:08 - Gündem

İşte son seçim anketi!

2020-05-29 20:03 - Siyaset

İnce: Korkmuyorum, siz de korkmayın!

2020-05-31 09:14 - Gündem

Şevket Çoruh’tan o yazara tokat gibi yanıt

2020-05-30 09:49 - Gündem

Nagehan Alçı’ya, eşinin sözlerini hatırlattı!

2020-05-28 13:42 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Hasan Mutlu'yu operasyondan önce AKP ve MHP'li yöneticiler aradı!

17:46 - Gündem

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Erdoğan'dan, Netanyahu'ya: Kudüs'ün kirletilmesine izin vermeyeceğiz!

16:10 - Gündem

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Günün Manşetleri

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem