?>

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali yeniliklerle başladı: ‘Hepimiz için adalet’

Bu yıl, “Hikâyemiz Birlikte” sloganıyla 61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bir yıl aradan sonra yeniden sinemaseverlerle buluştu.

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer bakanlıklardan destek almadan düzenlenen festival, önceki gün genelekselleşen kortejle başladı. Korteje pek çok isminin yanı sıra Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Salih Güney, Cihat Tamer, Mehmet Özgür, Şahnaz Çakıralp, Kaan Çakır, Burak Serdar Şanal ve Ulusal Uzun Metraj Jüri üyelerinden müzisyen Mercan Dede de katıldı. Sanatçılar, üstü açık otomobillerle halkı selamladı, hayranlarıyla fotoğraf çektirip karanfil attı.

‘YAŞASIN SİNEMA’

Kortejden sonra akşam saatlerinde, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılış töreni yapıldı. Kırmızı halı töreninin ardından, oyuncu Serhat Kılıç’ın sahne gösterisiyle başlayan töreni, oyuncu Sedef Avcı sundu. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Festival Başkanı Muhittin Böcek, “2019’da seçim sürecinde Altın Portakal özüne dönecek sözünü vermiştim, şimdi sözümü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geçen yıl yerel seçim nedeniyle siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzdü ama yaşanan talihsizlikleri, kırgınlıkları geride bıraktık. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya kararlıydık. Bu mücadelede bize destek olan sinema emekçileri, basın ve halkımıza çok teşekkür ederim. Hepinizin huzurunda altını çizerek söylüyorum; artık yeter! Çocuk tacizlerinin olmadığı, kadınların katledilmediği, hayvanların zulme uğramadığı güzel günler görmeyi diliyorum. Yaşasın sinema, yaşasın Altın Portakal! Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLÜ BİRLİKTE VERDİLER

Törende onur ve başarı ödülleri de sahiplerini buldu. Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, gazetemizin yazarı Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e “Onur Ödülü”, oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye “Başarı Ödülü” verildi. Özyağcılar’a ödülü, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Muhittin Böcek teslim etti. Şahin, geçen yıl festivalin iptal olmasına neden olan ve “FETÖ propagandası yapıldığı” iddia edilen “Kanun Hükmü” belgeselinin, Altın Portakal’a alternatif olarak yapılan Özgür Portakal Film Festivali’nde gösterilmesine engel olmuştu.

PES ETMEYECEĞİZ

Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Gezen, gönderdiği video mesajla “Gelemediğim için beni bağışlayın. Beni layık gördüğünüz bu ödüle çok teşekkür ediyorum. Mutlu günlerde görüşmeyi umuyorum” diye konuştu. “Başarı Ödülü”nü alan Farah Zeynep Abdullah, “Gündem dün kötüydü, bugün daha kötü. Yarın daha kötü olacak diye çok korkuyorum. Bu ödülü erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu, henüz daha sektör bile diyemeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

Üniversitesinden 'Ayşenur Halil' paylaşımı

2024-10-05 23:38 - Gündem

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Avukat Muhammed Üzüm Kurucusu Olduğu Şirket ile ABD’nin En Başarılı Şirketleri Arasında Yer Aldı

2024-10-01 21:09 - Dünya

Sorgu dizisinin konusu ne, oyuncuları kim? Sorgu dizisi nerede ve ne zaman yayımlanacak?

2024-10-02 01:38 - Magazin

İlgili Haberler

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Gazi Kültür'den yeni çocuk romanı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset