?>

6 parmaklı bebeğe ANKA’da başarılı operasyon

Sağ ayağında doğuştan 6 parmağı bulunan 2 yaşındaki Dicle, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sağlık - 4 yıl önce

 

Sağ ayağında doğuştan 6 parmağı bulunan 2 yaşındaki Dicle, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla fazla parmağından kurtularak sağlıklı adımlar atmaya başladı.

Atsız ailesinin 2 yaşındaki kızları Dicle, sağ ayağında şekil bozukluğu ve 6 parmakla dünyaya geldi. Minik Dicle, yürümeye başladığında ayağındaki fazla parmak sebebiyle oldukça zorlandı. Yürümekte güçlük çeken ve bu nedenle sürekli ağlayan minik kızlarını sağlığına kavuşturmak için araştırma yapan Atsız ailesi, ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Uzuner ile görüşen Atsız ailesi, kızlarının fazla parmağının alınmasını istedi. Yapılan tetkikler sonrasında ameliyata alınan minik Dicle başarılı bir operasyonun ardından hem fazla parmağından kurtuldu hem de ayaklarındaki şekil bozukluğundan kurtuldu.

Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Uzuner, “Doğuştan her iki ayakta şekil bozukluğu olan hastamıza öncelikle muayene sonrası tetkiklerini yaptık. Sonrasında ameliyatı planladık ve gerçekleştirdik. Yürürken fazla parmağından dolayı katlanan diğer parmağa tel taktık ve şekil bozukluğunu giderdik. Çok parmaklılık (Polidaktili) doğuştan gelen, genetik bir bozukluktur. Polidaktili; el ve ayak parmaklarında normalden daha fazla sayıda, doğuştan parmak bulunmasıdır. Bu tür vakalara sık sık karşılaşmaktayız. Genellikle bebeklik çağında 1 yaş ve sonrasında ameliyat planlanmaktadır. “ diye konuştu.

Kızlarının sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan aile,”Dicle yürümekte zorlandıkça biz kahroluyorduk. Çok şükür şu an durumu iyi. Diğer çocuklar gibi rahatlıkla yürüyebileceği için çok mutluyuz. Kızımızı sağlığına kavuşturan doktorumuz ve ANKA Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederiz. ”dedi

Haftanın Öne Çıkanları

Nagehan Alçı'nın ipi çekildi mi? Ortadan kayboldu...

2021-06-11 13:34 - Gündem

Kabataş yalancısı Elif Çakır, Erdoğan'ı eleştirdi...

2021-06-12 11:21 - Gündem

5 müteahhit 5 yılda 161 milyar liralık iş aldı!

2021-06-08 13:08 - Gündem

Sedat Peker'den Mehmet Ağar'a çağrı!..

2021-06-07 17:32 - Gündem

Oyuncu Levent Üzümcü ifadeye çağrıldı!..

2021-06-11 19:23 - Gündem

Sedat Peker'den flaş 'Erdoğan' iddiası...

2021-06-11 20:53 - Gündem

Peker'den Demirören ve Cem Küçük paylaşımı!..

2021-06-07 23:12 - Gündem

Erdoğan'a 'bacak bacak üstüne' tepkisi...

2021-06-07 19:34 - Siyaset

Başhekimden skandal paylaşım: Bir Alevi kızı olsa da...

2021-06-14 13:34 - Gündem

Cem Küçük, Sedat Peker'e rest çektiği tweetini sildi!

2021-06-08 00:32 - Gündem

İlgili Haberler

İlk naklin üzerinden 33 yıl geçti

00:00 - Sağlık

GAÜN Hastanesi'nde Hemşirelik Haftası coşkuyla kutlandı

00:00 - Sağlık

Kolajen: Zamana meydan okuyan ciltlerin sırrı mı?

00:00 - Sağlık

Dr. Özcan Öcük: Liposuction kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme ameliyatıdır

00:00 - Sağlık

Gut hastalığı sessizce tehdit ediyor!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ali Koç, kongre için imza toplayan derneği bastı!

11:27 - Spor

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in acı günü

11:23 - Yerel

Bilal Erdoğan: Gelir artınca çocuk sayısı azalıyor!

10:50 - Gündem

Yüksekova'daki caddeden Şehit Cengiz Topel'in ismi kaldırıldı!

10:42 - Gündem

Prof. Dr. Celal Şengör'ün iki yıla kadar hapsi istendi!

19:05 - Gündem