?>

334 bin kıyafet, ikinci sahibine ulaştı...

‘Giysileriniz İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ sloganıyla uygulanan proje kapsamında toplanan 334 bin 200 parça kıyafet, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yerel - 5 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Giysileriniz İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ sloganıyla uygulanan proje kapsamında toplanan 334 bin 200 parça kıyafet, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği proje, ihtiyaç sahiplerine umut oluyor.

Şehitkamil Belediyesi, ‘sıfır atık’ vizyonuyla uyguladığı projenin meyvelerini toplamaya devam ediyor. ‘Giysileriniz İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ sloganıyla uygulanmaya başlanan proje kapsamında giysi kumbaralarında toplanan kıyafetler; yıkanıp, kurutulup, ütülendikten sonra paketlenerek yeni sahiplerine ulaştırılıyor. 2018 yılında uygulanmaya başlanan proje ile ilçe genelinde farklı noktalarda bulunan giysi kumbaralarında bugüne kadar toplam 334 bin 200 parça toplandı. Kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin bir bölümünün geri dönüşümü yapılarak ip olarak ekonomiye kazandırılırken, bir bölümü de bez çanta yapımında kullanıldı. Dağıtıma hazır hale getirilen kıyafetler, Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla periyodik olarak yapılan yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

ELBİSELERİMİZ ÇÖPE GİTMİYOR

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Ahmet Deveciler isimli vatanda, yapılan işten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Deveciler, “Şehitkamil Belediyemizin, yapmış olduğu bu güzel davranışından dolayı vatandaşlar olarak çok memnunuz. Giymediğimiz veya kullanmadığımız kıyafetleri biriktirip, Şehitkamil Belediyemizin belirli bölgelere koyduğu giysi kumbaralarına getiriyoruz. Burada toplanan kıyafetler, daha sonra belediyemiz tarafından alınıp temizlendikten sonra, ihtiyaç sahiplerine bizler adına dağıtımı yapılıyor. Bu sayede elbiselerimiz çöpe gitmiyor. Bundan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRILIYOR

Esma Durgun adlı vatandaş ise projeyle ilgili şu açıklamada bulundu:

“İkinci el kullanmadığımız kıyafetlerimizi getirip buradaki giysi kumbarasına bırakıyoruz. Burada biriken kıyafetler daha sonra Belediyemiz sayesinde temizlenip ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Şehitkamil Belediyemizin yaptığı bu projeden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te fabrikada dev yılan!..

2020-06-24 13:25 - Gündem

Öğrencilerden 'Oy moy yok size' tepkisi!

2020-06-26 17:47 - Gündem

AKP'li Zengin'e fotoğraflı yanıt...

2020-06-25 12:22 - Gündem

FETÖ’cü eski savcı Öz Almanya’da dayak yedi

2020-06-26 09:09 - Gündem

Fizik profesörü 100 bin TL dolandırıldı!

2020-06-28 15:03 - Gündem

CHP'den AKP'ye geçtiği doğrulandı!..

2020-06-24 12:34 - Siyaset

AKP’nin oyları yüzde 30’lara düştü!

2020-06-23 11:31 - Siyaset

Gaziantep'te eş zamanlı şafak operasyonu

2020-06-25 09:22 - Asayiş

Mansur Yavaş Ekşi Sözlük yazarı oldu

2020-06-27 16:16 - Gündem

Twitter'da '#OyMoyYok' protestosu

2020-06-27 08:38 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey konservatuarı Tamer Karadağlı'yı ağırladı

00:00 - Yerel

Gaziantep’in tarihi ve kültürel geçmişi çocuklara aktarılacak

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Lezzet Sokağı’na ziyaret

00:00 - Yerel

Gazikent, Belkız ve Burak'ta bozuk yollar yenileniyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Netflix'ten "Zarrab" projesi açıklaması

15:08 - Gündem

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

14:46 - Magazin

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem