?>

14 Mart Tıp Bayramı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, hayatımızın her evresinde sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz hekimlere ve sağlık çalışanlarına hepimizin minnet borcu olduğunu belirtti.

Sağlık - 7 yıl önce

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, hayatımızın her evresinde sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz hekimlere ve sağlık çalışanlarına hepimizin minnet borcu olduğunu belirtti.

Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, tıp mesleğinin tarihin en eski ve yeniliğe en açık mesleklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bilimin ilerlemesine paralel olarak, sağlık dünyasında da büyük gelişmeler ve ilerlemeler yaşandığına vurgu yaptı.

14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olarak kutlanmasına değinen Prof. Dr. Dağlı, “14 Mart 1827 tarihinde II. Mahmut Dönemi’nde Şehzadebaşı’nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda ülkemizdeki ilk Cerrahhane, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. 1838 yılında ise bu kurumun ismi Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin başladığı tarih olan 14 Mart, bu nedenle Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

Hekimlik mesleğinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zorlu ve yoğun bir eğitimle elde edildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, devamla şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözlerinde olduğu gibi hekimlerimiz her türlü güncel bilgiyi ve teknolojiyi kullanarak, çağın gereklerini yerine getirmektedir.

SANKO Üniversitesi olarak, çağdaş ve modern dünyanın gereklerini takip eden, bilgiyi en iyi şekilde üreten ve kullanan, Büyük Önderimizin güvenine layık hekimler ve sağlık profesyonelleri yetiştirmek, değerli vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere aldığımız sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle tüm hekimlerimizin, hekim adaylarımızın ve sağlığımız için büyük çaba gösteren sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlıkta ve hayatımızın her alanında karşılaştığımız şiddetin sona ermesini diliyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Beykent - Karataş hattına 22 otobüs

2019-03-07 11:14 - Yerel

Sanko şirketleri yine zirvede

2019-03-08 09:40 - Ekonomi

Gaziantep'te Uzman Çavuş intihar etti!

2019-03-11 22:46 - Asayiş

Gaziantep'te liseli genci yan baktın diye öldürdüler!

2019-03-07 14:49 - Asayiş

“Kadın Gözüyle Şehirler”

2019-03-07 13:43 - Yerel

Yeryüzü Koleji'nden açıklama

2019-03-07 10:31 - Gündem

Mansur Yavaş’a 3 yıl hapis talebi

2019-03-11 09:28 - Siyaset

SANKO Okulları Yıldız Kızlar Tenis Takımı il birincisi

2019-03-09 11:24 - Spor

Uğur İnşaat mağdurları yol kapattı!

2019-03-07 19:24 - Gündem

Emniyet Müdürü Karaduman'dan Kadınlar Günü mesajı

2019-03-07 13:39 - Gündem

İlgili Haberler

Skolyoz erken tanıyla kontrol altına alınabilir

00:00 - Sağlık

Sürekli yorgunluğu hafife almayın, altında önemli hastalıklar olabilir!

00:00 - Sağlık

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

00:00 - Sağlık

Katarakt yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu değil, tedavisi mümkün

00:00 - Sağlık

Sıcak havalarda romatizma hastaları nelere dikkat etmeli?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban istifa etti!

19:52 - Siyaset

Madenciler Bakanlık önünde üçüncü kez gözaltına alındı!

19:28 - Gündem

CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan hakkında 'cinsel taciz' iddiası

17:22 - Asayiş

Süleymancılara operasyon: 49 gözaltı, tüm şirketlerine kayyum!

08:53 - Asayiş

Ümit Özdağ: Bu yasa çıkınca şehitleri ailelerine geri verecek misiniz?

00:44 - Siyaset