?>

10 Ekim ailelerinden CHP'ye tepki: 'Açılışa katılmayacağız'

10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, ölenler anısına inşa edilen anıtın açılışı için yaptıkları programın, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Siyaset - 10 ay önce

Ankara'da, 10 Ekim 2015'te IŞİD'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının kurduğu 10 Ekim Barış Derneği, katliam anısına yapılan anıtın açılışına katılmayacaklarını açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamada, "10 Ekim Ankara Katliam Anıtı’nın açılışını ailelerimiz, derneğimiz ve duyarlı kamuoyu ile beraber 9 Ekim 2024 saat 10:04’te yapacağımızın çağrısını yapmıştık. Gelinen aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütü’nün, açılışa saatler kala derneğimizi, 10 Ekim Ailemizi ve bizimle birlikte dokuz yıldır mücadele eden emek ve demokrasi güçlerini yok sayarak, günlerdir emek vererek hazırladığımız programımızı iptal ettiğini ve kendi programının uygulanarak bizim misafir olarak açılışa davet ettiklerini öğrenmiş bulunmaktayız" denildi.

CHP ve belediyeye tepki gösterilen açıklamada, "Yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz ve 9 Ekim’de gerçekleşecek açılışa katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 10 Ekim’in hafızasını, öznelerini yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir. 10 Ekim Ailesi olarak 10 Ekim günü saat 10:04’te 9. yıl anmasında Ankara Garı önünde anmamızı gerçekleştireceğiz. Bütün emek ve demokrasi güçlerini anmamıza çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

10 Ekim 2015 günü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) çağrısıyla "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" düzenlendi. 

Çok sayıda siyasi parti ve , sivil toplum örgütünün de katıldığı miting öncesinde Ankara Garı önünde kortej oluşturanlara, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 101 kişi hayatını kaybetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

İtalya'dan sürpriz Victor Osimhen açıklaması: 'Neler olacağını ocak ayında göreceğiz'

2024-10-08 07:08 - Spor

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu

2024-10-08 09:38 - Gündem

Halk Kürsüsü Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç'ten söyleşi

2024-10-09 00:27 - Kültür & Sanat

Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: Ayşenur burada, sakın eve gelme

2024-10-07 10:09 - Gündem

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

Üniversitesinden 'Ayşenur Halil' paylaşımı

2024-10-05 23:38 - Gündem

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Bizim çizgimiz Deniz Gezmiş çizgisidir

21:18 - Siyaset

Bozgeyik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Tarihi bir adım

00:35 - Siyaset

Özgür Özel: Anayasa tartışması içinde yokuz

17:39 - Siyaset

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset