?>

1 milyar kişinin sağır olma riski bulunuyor! Neden?

Korkutucu bir araştırma, 1 milyardan fazla genç ve genç yetişkinin işitme kaybı riski altında olduğunu ortaya koyuyor.

Sağlık - 7 ay önce

BMJ Global Health Journal’da kısa bir süre önce yayınlanan bir çalışma, 670 milyon ile 1,35 milyar genç ve yetişkinin güvenli olmayan dinleme davranışları nedeniyle işitme kaybı riskiyle karşılaşabileceği konusunda uyarıyor.

Chip'te yer verilen ayrıntılara göre 12 ile 34 yaş aralığındaki 19 binden fazla kişiyi kapsayan 33 çalışmadan elde edilen verilerin analiz edildiği yeni çalışmada araştırmacılar, kulaklıklar gibi kişisel dinleme cihazları ve canlı müzik etkinlikleri gibi insanların yüksek sesli müziğe maruz kaldıkları iki ana kaynağa odaklandı.

YÜKSEK SESE MARUZ KALMAK İLERİDE SAĞIRLIĞA NEDEN OLABİLİR

Yapılan analizler, gençlerin yaklaşık yüzde 24'ünün cihazlarını işitmelerine zarar verecek kadar yüksek ses seviyelerinde dinlediğini gösterdi. Yüzde 48’i ise konserlerde, kulüplerde ve sinemalarda güvenli olmayan ses seviyelerine maruz kalıyordu. Bu veriler bir arada ele alındığında, gürültü kaynaklı işitme kaybına veya NIHL’ye yol açabilecek pek güvenli olmayan şekillerde müzik dinleme uygulamalarının oldukça yaygın olduğunu gösteriyor.

Ayrıca yüksek sesle dinlemek, NIHL’nin yanı sıra kulak çınlaması gibi ömür boyu süren işitme sorunlarına da yol açabilir. Araştırmacılar, Dünya çapında 12 ila 34 yaş grubunda tahmini 2,8 milyar insan olduğu düşünüldüğünde, bir milyardan fazla gencin kalıcı işitme hasarı riski altında olabileceğini belirtiyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO/DSÖ) 2015 raporu da tahmini 1 milyar gencin benzer bir tehlike altında olduğu belirtiliyordu.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

Kerem Aktürkoğlu'ndan Galatasaray açıklaması!

2024-11-12 00:09 - Spor

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

İstanbul'da genç balerin Eylül Sıla Ilgaz'ın şüpheli ölümü: Tavanda asılı bulundu

2024-11-13 09:08 - Asayiş

HBO 'Euphoria'nın yeni sezonunun 2025 yılının başında yayımlanacağını doğruladı

2024-11-13 20:38 - Gündem

ERP Programı Nedir?

2024-11-10 00:11 - Teknoloji

İlgili Haberler

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

04:38 - Sağlık

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

00:00 - Sağlık

Prof. Dr. Aylin Gül uyardı: "Erken tanı hayat kurtarır!"

00:00 - Sağlık

Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı böbrek nakli

00:00 - Sağlık

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

TUS sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘Nitelikli uzman sıkıntısı doğacak’

04:39 - Gündem

CHP’li Erdoğdu: Siyasi hayatının en büyük hatası

04:08 - Siyaset

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Fatih'te polis dehşeti: Arkadaşını parçalara ayırdı, intihar etti!

23:08 - Gündem