?>

Yıldırım, Ocak ayı ihracatını değerlendirdi

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ocak ayı ihracatını değerlendirdi.

Ekonomi - 7 yıl önce

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ocak ayı ihracatını değerlendirdi.

2018 yılı ihracatını 7 milyar dolar sınırında kapatan Gaziantepli ihracatçılar 2019 yılına umut verici bir şekilde başladı. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından açıklanan verilere göre Gaziantep Ocak ayında 586 milyon 823 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ocak ayında en fazla ihracat yapan 6.il olan Gaziantep, Ocak ayında 2018 yılının aynı ayına göre %12,2 artış sağladı. 

İhracat rakamlarına ilişkin bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “2018 yılını belirlediğimiz 7 milyar dolarlık hedefin sınırında tamamlayarak önemli bir başarı sağladık. Tüm dünyada ve Türkiye’de sıkıntılı geçeceği öngörülen 2019 yılına umut vadeden Ocak ayı rakamlarıyla güzel bir başlangıç yaptık.” dedi.

Önceki açıklamalarında Gazianteplilerin hiçbir şartta pes etmeyeceğine dikkat çeken Yıldırım, ”Her zaman dile getiriyorum. Gaziantepliler yılmaz, vaz geçmez. Ne yapar eder bir çıkış yolu bulur, ürettiğini dünyanın dört bir yanına ulaştırır. 2018 yılında dünya üzerindeki 195 ülkenin 180’ine ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in Ocak rakamları da bize gösteriyor ki piyasalardaki durgunluğa rağmen, uluslararası likidite sorunlarına rağmen Gaziantepliler inatçılığını ihracatıyla gösterdi.” şeklinde konuştu.

İhracatta Devler Destekleri yarın GTO’da anlatılacak

İhracatı geliştirmeye yönelik projelerimizle üyelerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz diyen Yıldırım, “İhracat ya da üretim süreçlerinde sıkıntı yaşayan firmaların sorunlarını gür bir sesle dile getirerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Üretim ve ihracat kenti olan şehrimizin değerli ihracat neferlerine biz GTO olarak her platformda destek sağlamaya devam edeceğiz. İhracat Koçluğu, ihracatçı olma eğitimleri, yurtdışı fuar ve inceleme gezileri gibi projelerimizle gerek ihracat danışmanlığı yapıyor, gerekse katma değerli ürünlere teşvik ederek ihracat potansiyelimizi üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz. Yarın da Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Odamız ev sahipliğinde “İhracatta Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısını” gerçekleştireceğiz” dedi.

“İhracatçılarımızın her zaman yanında olacağız olmaya devam edeceğiz. Şahsım adına gerek 2018 performansları, gerekse 2019 yılına daha umutlu bakmamızı sağlamaları sebebiyle tüm üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve iş insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in nüfusu ne kadar oldu?

2019-02-01 22:55 - Yerel

Ali Gür'ün eşine dava açan açana

2019-02-01 13:02 - Gündem

Mustafa Yılmaz'ın yeğen acısı

2019-02-03 11:47 - Yerel

Dolandırıcıların yeni adresi 'Escort Sitesileri'

2019-01-29 21:01 - Asayiş

Gaziantep'te kaza: 1 ölü 2 yaralı

2019-02-02 20:59 - Asayiş

İYİ Parti Nizip adayı Abdullah Altınbaş mı?

2019-01-30 22:07 - Siyaset

Uğur Acıoğlu ameliyat oldu

2019-01-29 10:43 - Yerel

Gaziantep'te miras kavgası: 4 ölü 2 yaralı

2019-02-04 13:09 - Asayiş

Gaziantep'te inşaattan düşen işçi öldü!

2019-02-04 20:37 - Asayiş

Gaziantep'te trafik kazası: 2 yaralı

2019-02-03 12:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

10:17 - Gündem

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş