?>

Kültür Bakanı Ersoy, tarihi mekanları gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi mekanları gezdi.

Yerel - 7 yıl önce

Hafta sonu, Çingene Kızı Mozaiğinin eksik olan 12 parçasını tanıtmak ve ziyarete açmak için Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi mekanları gezdi. Çalışmalarla yeniden canlanan tarihi doku karşısından hayranlığını gizleyemeyen bakan, kentin tarihine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, teşekkür etti, buram buram tarih kokan mekanları ayağa kaldıran çalışmalarından ötürü başkan Şahin’i takdir etti.

“Tarihi Dokudaki Turizm Alt Yapısını Güçlendirmeye Yönelik Proje ve Uygulamaları” kapsamında mimari yapıları koruyan Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü özgün çalışmalarla kent ve çevre kimliğini öne çıkarttı, kentin tarihi yapısını değerlendirdi. Tarihi mekanlara yeniden can veren Büyükşehir, bu yönüyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un takdirini kazandı. Başkan Fatma Şahin yönetiminde, “Yerelden Evrensele, Gelenekten Geleceğe Gaziantep” anlayışıyla kentin tarihini, kültürünü ve turizmini canlandıran çalışmalar, kültür ve turizm bakanın gözünden kaçmadı.

Kültür gezisi kapsamında şehrin tarihi mekanlarını gezen bakan Ersoy, Eski Adliye Binası, Kültür Yolu, Gaziantep’in en eski ticari yapısı: Hışva Han, Mutfak Müzesi, Panorama Müzesi ve Hamam Müzesini yakından görme fırsatı buldu, kentin tarihi mekanlarına hayran kaldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te pitbull dehşeti!

2018-12-08 12:31 - Asayiş

Prof. Dr. Nevin Ergun'e önemli görev

2018-12-06 19:07 - Sağlık

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ünal Anka’da

2018-12-07 11:01 - Sağlık

Genç doktor adayı kansere yenik düştü!

2018-12-09 16:01 - Asayiş

Alkurt: Rantın adamı değil, halkın adamıyım

2018-12-08 21:02 - Siyaset

Niran Ünsal, Sess 27'de sahne aldı

2018-12-04 11:19 - Yerel

“Gaziantep Tiroit Okulu”

2018-12-08 22:49 - Sağlık

Bekir Öztekin adaylıktan çekildi

2018-12-04 12:00 - Siyaset

Şahinbey Kongre Merkezi'nde sona gelindi

2018-12-07 09:59 - Yerel

SANKO Üniversitesi'nden Oğuzeli'nde konferans

2018-12-06 14:14 - Sağlık

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’ten geleneksel iftar buluşması

00:00 - Yerel

Şahinbey'de, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Günün Manşetleri

Yusuf Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Anlama özürlü herhalde...

19:07 - Gündem

Hüseyin Baş: Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var...

17:48 - Siyaset

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset