?>

Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı. 132 araç kapasiteli otopark projesinin meydan bölümü tamamlandı, en kısa sürede otopark inşaatı bitirilerek hizmete alınacak.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı. 132 araç kapasiteli otopark projesinin meydan bölümü tamamlandı, en kısa sürede otopark inşaatı bitirilerek hizmete alınacak.

Kente gelen turistlerin dinlenebileceği, şehirdeki sokak silüetini izleyebileceği meydanla, araçlarını park edebileceği otopark, kent envanterine kazandırıldı. İl geneline yayılmış müzeleri, tarihi ve turistik merkezleriyle dikkati çeken Gazi şehir, kültürel etkinliklerle turizm potansiyelini artırdı. Artan turizm potansiyeli sonucu ortaya çıkan meydan ve otopark ihtiyacına cevap vermek amacıyla harekete geçen Büyükşehir, Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı ve meydan yaptı. Turistlerin dinlenebilecekleri meydanla, araçlarını güvenle park edebilecekleri yeraltı otopark projesi hazırlandı. Böylece, turistlere hem Bey Mahallesini, hem de müzeleri kolaylıkla gezebilme fırsatı sağlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Daire Başkanlığınca kentsel sit alanı içerisindeki otopark ihtiyacını karşılamak üzere Bey Mahallesi’nde tarihi dokuyla uyumlu, peyzaj düzenlemesini kapsayan meydan projelendirildi.

Projeyle 1079 ada ve 36 parselde yer alan betonarme yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Üzeri meydan olan yeraltı otopark projesinin ihalesi yapıldı, uygulamaya alındı. Kot farkından dolayı otoparkın batı cephesi iki, doğu cephesi üç katlı olarak tasarlandı. Üstü meydan olan otopark projesinin, peyzaj düzenlemesi kapsamında oturma bankları ve aydınlatma armatürleri yerleştirildi, vatandaşların hizmetine sunuldu. Otopark bölümünün tamamlanmasıyla yer altı otoparkı, yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Türk Bayrağı mı? ABD bayrağı mı?

2018-10-07 20:38 - Gündem

Gaziantep'te yüzme havuzunda klor zehirlenmesi!

2018-10-07 19:31 - Asayiş

Hasan Sever İnşaat'a tam not

2018-10-08 09:06 - Yerel

Nasıl Girişimci Olunur?

2018-10-05 20:52 - Yerel

Günsev'den “Aşure Kardeşliktir” etkinliği

2018-10-08 20:14 - Yerel

Mutfak enflasyonu yüzde 50’yi aştı

2018-10-03 07:33 - Ekonomi

Hakimle tartışan avukat tutuklandı

2018-10-05 22:14 - Gündem

Gaziantep'te aranıyordu Pazarcık'ta öldü

2018-10-03 18:50 - Asayiş

Bektaş Şarklı yeniden Baro Başkanı

2018-10-07 17:48 - Gündem

Seçkin Koleji’nin gururu oldular

2018-10-02 19:42 - Eğitim

İlgili Haberler

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Yılmaz, STK temsilcileriyle iftar sofrasında buluştu

00:00 - Yerel

Dijital Gençlik Merkezi, eğitimlere başladı...

00:00 - Yerel

Okuma yazma öğrenen kadınlar hayallerini gerçekleştiriyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset

CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da gerçekleştirdi

10:27 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

10:23 - Siyaset

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel