?>

Görme Engelliler Haftası

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin 7-14 Ocak ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası hakkında bilgilendirdi.

Sağlık - 8 yıl önce

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin 7-14 Ocak ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası hakkında bilgilendirdi.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin; ‘’Beyaz bastonun hikayesi 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar gitse de, bugün için taşıdığı anlam görme engellilerin yaşadıkları problemlere dikkat çekmek ve hayatı onlar için daha yaşanabilir kılmak adına toplumu  ve idarecileri bilinçlendirmektir. Cadde ve sokakları, binaları ve istasyonları, toplu taşıma araçlarını ve tüm sosyal alanları kullanmak herkesin hakkıdır ve bu anlamda görme engellilerin bu imkanları daha fazla kullanabilmesi adına iyileştirmeler yapılması gerekmektedir. Bu hafta toplumun bilinçlendirilmesi ve idarecilere düşen görevin hatırlatılması bakımından çok anlamlıdır. Yani bastonun renginin beyaza boyanması, kullanan kişi için değil bizim farkındalığımızın artması için geliştirilmiş bir semboldür. Beyaz baston cadde ve sokaklarda, bina ve istasyonlarda, toplu taşıma araçlarında, okullarda, restoranlarda ve benzeri sosyal alanlarda görme engellilerin daha özgürce hareket edebilecekleri ortamların oluşturulması ve yardımcı donanımların temin edilmesi için topluma ve idarecilere düşen görevi hatırlatması bakımından çok anlamlıdır. Bu haftanın toplumsal görev ve duyarlılıklarımızı tekrar hatırlatmasını temenni ederim.’’ şeklinde konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te otobüsün çarptığı liseli kız kurtarılamadı!

2019-01-07 12:48 - Asayiş

Gaziantep'te çocuklar bebek cesedi buldu!..

2019-01-07 16:06 - Asayiş

70'lik rakı 142 TL, bira 10 TL oldu

2019-01-03 19:51 - Ekonomi

Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

2019-01-08 19:06 - Gündem

Gaziantep'te İşkur önünde izdiham

2019-01-03 18:27 - Ekonomi

Nakıboğulları hakkında kırmızı bülten çıktı!

2019-01-07 11:57 - Asayiş

Gaziantep'in kuş türleri kitap oldu

2019-01-07 11:26 - Yerel

Sekiz yıl sonra bebeklerine kavuştular

2019-01-07 13:56 - Sağlık

Ödevini yapmayan oğlunu döverek öldürdü!

2019-01-06 14:03 - Gündem

Mücahit Albayrak Gazişehir'de

2019-01-08 18:41 - Spor

İlgili Haberler

ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞINA ERKEN MÜDAHALE ÖNEM TAŞIYOR

00:00 - Sağlık

Op. Dr. Abdullah Erzurum Medical Point Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

Yazdan sonbahara geçişte çocuk sağlığı: Ani hava değişimlerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Gamma Knife tedavisinde 600 hasta sayısına kutlama

00:00 - Sağlık

Psikiyatride Güncel Bir Tedavi Yöntemi: TMS

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

İBB'ye bir operasyon daha: Birçok isme gözaltı kararı...

08:17 - Asayiş

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

14:49 - Gündem

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Yardımcıları gözaltına alındı!

08:25 - Asayiş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş