?>

Mevlana’nın 745’inci vuslat yıldönümü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyük Türk–İslam Mutasavvıfı Hazreti Mevlana’nın geçmişten bugüne ışık tuttuğunu söyledi.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyük Türk–İslam Mutasavvıfı Hazreti Mevlana’nın yaşamı boyunca hayatını insanlığa ve iyiliğe adamış bir gönül adamının dilinden, kalbinden dökülen o anlamlı sözlerin, 745 yıl geçmiş olmasına rağmen bugüne ışık tuttuğunu söyledi.

Mevlana’nın 745’inci vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Fatma Şahin, “Bakın ne de güzel söylemiş Mevlana, ‘Ayrı ayrı bedenlerde bir canız; ister küçük olalım, ister ihtiyar, ister genç... Mademki, hem yaratılışta biriz, hem dirilişte; canların bu ayrılığı ne vakte dek sürecek... Gülle dikene tahammül etmek adamlıktır ama insanın asıl, insanlarla uzlaşması gerek.’ İnsan olarak din, dil, ırk gözetmeksizin uzlaşmamız gerek. Kanayan yaralarımızın temeline baktığımızda insanlık dışı zulümle yapılan baskılar var. Ama Mevlana Hazretlerinin mesajları bize, baskıyla, şiddetle, iktidar hayalleri kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net bir biçimde bize anlatmaktadır. Sıkıntılar karşısında sabreden, birbirine kenetlenen bir milleti; hiçbir güç ve irade yıkamaz. Bizler zulüm görenlerin yanında olduğumuz, onlara soframızı, yüreğimizi açtığımız sürece hiçbir güç bize diz çöktüremez” ifadelerini kullandı.

Ziya Paşa’nın “Zulm ile âbâd olanın, âhiri berbâd olur” sözüne atıfta bulunan Şahin, zalimin zulmünün hiçbir zaman yanına kar kalmayacağını vurguladı.

Mevlana’nın “Karıncaların sesini duyan Rabbim, Elbette gönüllerin feryadını da duyar” sözünü hatırlatan Şahin, şöyle tamamladı: “Değerli Hemşehrilerim, Büyük Türk–İslâm Mutasavvıfı Hazreti Mevlânâ’nın 745’inci Uluslararası Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arûs’un ülkemizin, tüm insanlığın birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te tamire gittiği evde komşusuna tecavüz!

2018-12-12 18:47 - Asayiş

İyi Parti'nin Gaziantep Büyükşehir adayı Arpacıoğlu mu?

2018-12-12 23:08 - Siyaset

Gaziantep'te restorandaki silahlı kavgada ikinci ölüm

2018-12-11 12:37 - Asayiş

Altunkaya: Önceliğimiz eğitim

2018-12-11 12:51 - Yerel

Gaziantep Kolej Vakfı namağlup şampiyon

2018-12-16 10:05 - Spor

Çocuğunun gözü önünde sırtından vuruldu!

2018-12-15 16:09 - Asayiş

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

2018-12-13 15:11 - Siyaset

GKV Liseleri'nde İşaret Dili ile seminer

2018-12-10 18:36 - Eğitim

Sokak hayvanlarına sahip çıktılar

2018-12-11 12:23 - Yerel

Genç doktor adayı kansere yenik düştü!

2018-12-09 16:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazeteciler, Hataylı öğrencilerle umudu paylaştı

00:00 - Yerel

2026 Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey sporcusu Avrupa ikincisi oldu

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, 25 Aralık sakinleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Yılmaz, belediye personelleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem

Mahmut Tanal gözyaşlarını tutamadı!

16:49 - Gündem

CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki

10:49 - Gündem

CHP Genel Merkezi'nin önüne gelen 'Kılıçdaroğlu destekçisi' AKP'li çıktı!

09:55 - Gündem

CHP Genel Merkezi önünde arbede: Mafya kılıklı insanlar parti basıyor!

09:11 - Gündem